Удари по інфраструктурі не повинні залишатися безкарними, – Макрон про атаку РФ по Україні 23 листопада

Про це він написав у twitter.

"Сьогодні (23 листопада, – ред.) були масовані обстріли України, внаслідок чого більша частина країни залишилася без води та електрики. Будь-який удар по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином і не повинен залишатися безкарним", – наголосив Макрон.

Вночі, 23 листопада, російські війська обстріляли Вільнянськ на Запоріжжі. Ракети влучили в пологове відділення місцевої лікарні. Зеленський відреагував на обстріли. 
Удень 23 листопада на Дніпропетровщині та Полтавщині працювала ППО.
Проте окупанти влучили в об’єкт інфраструктури та двоповерховий будинок у Києві, також росіяни обстріляли житловий будинок у Вишгороді. Постачання води призупинили у Києві.
Того ж дня після чергового удару по об’єктах енергетики по всій Україні місто Хмельницький повністю залишилося без електроенергії. У Харкові через відсутність електропостачанням зупинився метрополітен та весь електротранспорт.
Також через ворожу атаку на Заході України виникли перебої з електропостачанням. 
Загалом сили ППО збили 51 крилату ракету з 70 та 5 дронів-камікадзе, які атакували територію України.
Того ж дня у своїй промові на засіданні Радбезу президент України закликав ООН засудити ракетні удари росіян по енергетичній інфраструктурі.
А заступниця генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло наголосила на відповідальності Росії за обстріл об’єктів цивільної інфраструктури в Україні. Вони можуть призвести до гуманітарної катастрофи. РФ має відповідати за це.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/udari-po-infrastrukturi-ne-povinni-zalishatisya-bezkarnimi-makron-pro-ataku-rf-po-ukraini-23-listopada

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *