Ракета вбила немовля: що відомо про обстріл пологового будинку на Запоріжжі – сюжет (Відео)

Це друга потужна атака на місто

Новонароджена дитина у пологовому будинку загинула від ворожого ракетного удару по Вільнянську на Запоріжжі. Загиблому хлопчику від народження було 2 дні. Під завалами будівлі опинилися пацієнти та лікарі пологового.

Майже нічого не залишилося від пологового відділення Вільнянської лікарні. росіяни вдарили по медичному закладу близько другої години ночі. Від вибуху загинув новонароджений хлопчик.

“Найстрашніше, що загинула дитина – Кірюша, якому виповнилося всього два дні, вчасно приїхали ДСНС, мама дуже довго шукала дитину, але ДСНСники знайшли дитину на підлозі вже мертвою”, – розповіла міська голова Вільнянська Наталя Мусієнко.

Мати загиблого хлопчика жива. Її у шоковому стані забрали додому родичі. Внаслідок ворожої атаки постраждав і лікар пологового відділення лікарні. Його з-під завалів діставали вночі рятувальники. У чоловіка значні опіки. Окрім пологового відділення, ворожа ракета пошкодила й інші корпуси лікарні. Співробітники наразі намагаються врятувати вціліле обладнання.

“У шоковому стані ми, ми не можемо нічого зараз вам сказати”, – сказала медсестра Наталя.

Хірург Вільнянської лікарні Андрій Петрович ствердив: “В операційній зараз будемо зашивать вікна, вікна вибиті всі склопакети. Функціонально буде працювати, тільки коли, не можу вам сказати”.

У Вільнянську, де мешкають близько 14 тис. людей – це єдиний медичний заклад. За словами головного лікаря, нещодавно тут зробили ремонт та закупили сучасне обладнання.

“От зараз ДСНСники нам допоможуть розібрати для того, щоб могли функціонувати наші відділення”, – ствердив головний лікар Вільнянської лікарні Олег Іващенко.

Це друга потужна атака на місто. Минулого тижня внаслідок влучання ворожої ракети у житловий будинок загинуло 11 людей. Троє серед них – діти. За попередніми даними, росіяни атакували Вільнянськ ракетами комплексу С-300.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запорізька область, “5 канал”

Читайте також: Через обстріли рф в Україні загинули 6 людей, 36 постраждали – поліція

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: “Було моторошно до мурашок”: масований обстріл Київщини – як оговтується столиця

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *