Керівник Yasno про темпи відновлення електрики: система не може одразу вийти на базовий рівень генерації

Про це Коваленко написав у Facebook.

"Під час атаки відбувся раптовий обрив зв’язку між регіонами. У регіонах, де надмірна генерація, зростає різко частота в мережі, автоматика починає зупиняти генерацію, щоб не згоріло все. З іншого боку – відключаються споживачі. Система для збереження входить у баланс на нульовому рівні. Після того, як зв’язок між регіонами відновлюється, система одразу не може вийти на базовий рівень споживання та генерації. Не можна запустити умовно 100% генераці, якщо немає стільки споживання", – пояснив Коваленко.

Через ці причини запуск системи відбувається поетапно, відповідно електроенергію в райони подають також поступово.

"Уявіть собі п’ять регіонів. У двох – надмірна генерація, вони можуть виробити більше електроенергії, ніж споживають. А у трьох регіонах дефіцит генерації, тобто там споживають значно більше, ніж виробляють. Всі ці регіони з’єднані мережами в єдину енергосистему, у них баланс", – написав Коваленко.

23 листопада війська РФ здійснили масований ракетний обстріл України: били по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі. За даними Генштабу ЗСУ, загарбники випустили 67 крилатих ракет та до 10 ударних дронів "Ланцет". Внаслідок масованого удару по всій Україні почалися перебої з електропостачанням і водопостачанням.
24 листопада заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив про відновлення електропостачання об’єктів критичної інфраструктури в усіх регіонах.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/kerivnik-yasno-pro-tempi-vidnovlennya-elektriki-sistema-ne-mozhe-odrazu-viyti-na-bazoviy-riven-generatsii

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *