Понад 3 тисячі будинків без світла, води та опалення: як життя перемагає темряву у Дніпрі – включення (Відео)

За даними ОВА, енергетики заживили понад 70% критичної інфраструктури

Енергетики відновили живлення більшості об’єктів інфраструктури на Дніпропетровщині, але у житловому фонді електрика є лише у 20% будинків. Про це заявив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації. 

Енергетики та комунальники працювали всю минулу ніч та весь день. Але у більшості дніпрян у квартирах немає електрики. Наразі 3286 будинків залишаються без світла, води й опалення.

За даними ОВА, енергетики заживили понад 70% критичної інфраструктури і повернули електрику у 20% осель. Уже пішла друга доба після обстрілу об’єктів критичної інфраструктури – комунальники продовжують працювати.

Одночасно в області діють графіки погодинних відключень. Вони необхідні, щоб збалансувати енергосистему.

Через відсутність електрики у місті не працюють більшість світлофорів, це деінде спричиняє незручності на дорозі. Водночас на маршрути не вийшли більшість електротранспорту – трамваїв та тролейбусів на маршрутах обмаль. Але щоб не спричинити транспортний колапс, міська рада Дніпра додала на маршрути автобуси.

“Автобусні маршрути загального користування сьогодні працюють у посиленому режимі, через те що електротранспорт працює частково, станом на 10:00 вийшло на маршрути 109 автобусів додатково. Транспорт відновить свою роботу у повному обсязі лише тоді, коли відновиться живлення, після того, як будуть відремонтовані усі лінії електропостачання”, – зазначив головний спеціаліст департаменту транспорту Дніпровської міськради Іван Васючков.

Разом зі світлом вчора зникла і вода у кранах дніпрян. Через відсутність електрики перестали працювати насоси. Це спричинило великі черги за питною водою у крамницях та супермаркетах. По технічною водою, люди приходили до Дніпра з баклажками і набирали воду просто з річки.

Попри ці негаразди в повному блекауті напередодні ввечері у міській лікарні № 9 на світ з’явився маленький дніпрянин. Просто під час пологів зникло світло, та це не стало на заваді ані лікарям, ані новому життю. Вони вимкнули потужний ліхтар і завершили операцію.

Як відомо, 23 листопада росія знову завдала ракетних ударів по різних містах України. У Києві ракета росіян влучила в інфраструктурний об’єкт

Як повідомляв 5.UA, Галущенко розповів, коли вдасться стабілізувати енергосистему України. 

Дивіться також відео: “Це наша Ітака, і ми всі Одисеї”: Про “пункти незламності” та реакцію киян на блекаут

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *