ЗСУ знищили іранських військових радників у Криму – Данілов

Тегеран спершу заперечував присутність іранських БПЛА в Україні

ЗСУ знищили іранських військових радників у Криму – про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, пише “24 канал”. При цьому посадовець зазначив, що іранці на окупованій території України, які підтримують російське вторгнення, також стануть мішенню.

За повідомленням Данілова, йдеться про знищення іранців, які допомагали росіянам керувати дронами Shahed-136 у Криму. Але він не уточнив, скільки саме осіб було ліквідовано.

“Вони були на нашій території. Ми їх сюди не запрошували, і якщо вони співпрацюють з терористами і беруть участь у знищенні нашої нації, ми повинні їх убити”, – сказав Данілов.

В той же час, видання, з посиланням на ізраїльську пресу, пише, що ударами українських військових у Криму знешкоджено 10 посібників росіян.

Офіційний Тегеран спершу заперечував присутність іранських БПЛА в Україні. Та пізніше в Ірані підтвердили поставку “невеликої кількості” безпілотників до росії.

Данілов сказав, що іранці наполягають, ніби вони не постачають зброю для рф. Україна потребує підтверджень цих слів, але, за словами секретаря РНБО, досі їх не отримала.

Він наголосив: якщо підтвердиться, що Іран постачав росії балістичні ракети, з цього можна зробити певні висновки. По-перше, росія не здатна виробляти власні ракети в такій кількості, яка дозволила б їй продовжувати широкомасштабну війну. По-друге, якщо країна, яка перебуває під санкціями з 1979 р., має можливість виробляти таку зброю, то про які санкції взагалі йдеться.

Нагадаємо, Іран повідомив про консультації з Україною щодо виробництва іранських дронів-камікадзе в росії. Тегеран хоче “усунути непорозуміння”, заявив представник Ірану в ООН. Така зустріч справді відбулася. Проте Київ попередив Тегеран, що його чекають суворі наслідки за співпрацю з москвою.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *