Польща пропонує перемістити Patriot до України: реакція Німеччини та НАТО – включення (Відео)

Берлін від таких можливостей відхрещується

Передача конкретних елементів протиповітряної оборони – це рішення національного уряду. Так генсек НАТО Єнс Столтенберг прокоментував ідею Польщі, щоб Німеччина перемістила системи захисту Patriot в Україну. Однак Берлін від таких можливостей відхрещується, буцімто, це НАТО має вирішувати, що і де розташовувати. Подробиці про суперечки всередині Альянсу дізнавався Михайло Прудник – політолог, керівник міжнародного відділу “5 каналу”.

“Для нас важливо запевнити Польщу в тому, що союзники стоять пліч-о-пліч навіть у складні часи – особливо для Польщі, яка під загрозою. Тому ми запропонували допомогу у протиповітряній обороні – зокрема, патрулювання неба та надання систем Patriot. Але ці комплекси частина інтегрованої системи протиповітряної оборони НАТО, а це означає, що їх можна розгортати лише на території Альянсу. Будь-яке їхнє використання поза межами НАТО треба попередньо обговорити із союзниками”, – зазначила міністерка Крістіне Ламбрехт.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Україні були надані значні системи ППО.

“Ми також надали Україні значні системи протиповітряної оборони, в тому числі сучасні системи. Німеччина надала Україні сучасні системи протиповітряної оборони. Наступного тижня на зустрічі міністрів закордонних справ я закликатиму союзників і далі посилювати підтримку, передусім протиповітряної оборони України. Але конкретні рішення щодо конкретних можливостей залишаються національними рішеннями”, – додав він.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Нагадаємо: Польща просить Німеччину передати ППО Patriot не їй, а Україні.

Дивіться також відео: Німецькі літаки можуть патрулювати польське небо.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *