В ISW викрили Путіна у брехні про зустріч з матерями мобілізованих

Про це повідомляє Інститут вивчення війни. 

Американські аналітики звертають увагу, що 25 листопада, за два дні до російського дня матері,  Володимир Путін представив зустріч з 18 підібраними жінками, які займають вагомі посади в російській політичній сфері, як відкриту дискусію з матерями мобілізованих. 

Російські пропагандистські ЗМІ активно висвітлювали цю зустріч, намагаючись пом’якшити невдоволення родичів мобілізованих і заклики справжніх груп матерів і дружин. Путін використав зустріч, щоб пообіцяти покращити умови для мобілізованих, закликати росіян не довіряти негативним повідомленням ЗМІ про мобілізацію та виявити солідарність із родинами російських солдатів. 

Водночас є інформація, що на дзвінки справжніх родичів російських військових ніхто з представників влади не реагує. Зокрема, 24 листопада один з російських телеканалів оприлюднив відео, на якому росіянка стверджує, що влада не зустрічається з нею, хоча вона шукає свого сина, який зник в Україні у березні. 

Рада матерів і дружин опублікувала повідомлення про те, що невідомі почали стежити за ними та членами їхніх родин після того, як вони оголосили 21 листопада про круглий стіл для розгляду проблем, з якими стикаються призовники. А YouTube-канал "Мами Росії" опублікував відеозвернення до Путіна, в якому кілька матерів просять його не допустити мобілізації їхньої єдиної дитини. 

ISW зазначає, що не побачив відповіді на це відео з боку Путіна. Рада матерів і дружин також висловила переконання, що запрошення на зустріч з Путіним отримали лише спеціально відібрані особи. 

24 листопада повідомлялося, що 80 матерів і дружин мобілізованих з Кубані вирушають до Москви та домагатимуться зустрічі з Путіним. 

Стежте за подіями в Україні та світу разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

 

https://espreso.tv/v-isw-vikrili-putina-u-brekhni-pro-zustrich-z-materyami-mobilizovanikh

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *