Є світло, тепло та інтернет: скільки пунктів обігріву розгорнули у Львові – сюжет (Відео)

У Львові електроенергію відключають двічі на добу – в середньому на чотири години

Місця, де світло буде завжди. У Львові розгорнули майже 2 десятки пунктів обігріву. У разі відсутності електроенергії люди можуть приходити туди заряджати гаджети, випити гарячих напоїв та працювати у безоплатному коворкінгу з інтернетом. У кожному пункті є укриття та обігрівачі. В одному з них побувала журналістка “5 каналу”.

Культурно-освітній центр в одному з найбільших житлових масивів Львова перетворився на пункт обігріву. В разі відключення електроенергії тут усе облаштували для комфорту людей. На першому поверсі можна підзарядити гаджети, випити чаю та приготувати їжу. Приміщення обігрівається тепловою гарматою. Для додаткового тепла є пледи та теплий одяг.

“Коли немає світла працюють генератори, у нас є на нашій точці 3 генератори і ця велика дизельна пушка для обігріву, тобто навантаження генераторів дозволяє запустити повністю наш об’єкт”, – зазначила керівник пункту обігріву Марта Іванишин.

У таких пунктах є інтернет та місця для роботи. Тож місцеві безоплатно можуть приходити сюди, щоб працювати дистанційно. У Львові електроенергію відключають двічі на добу – в середньому на чотири години.

“Це надзвичайно потрібна ініціатива, тому що ми всі живемо у такий час, де ми маємо залишатися на зв’язку. Це потрібно для роботи, для комунікації з рідними. Тому ось такі точки, де можна підзарядити мобільний телефон, чи попрацювати за ноутбуком чи навіть приготувати собі чай – це дуже допомагає нам триматися”, – запевнила жителька Львова Олеся.

Місця, де світло буде завжди розташовують у комунальних приміщеннях, де також є укриття. Тут можна зігрітися та підзарядити гаджети. У Львові запрацювали 18 пунктів обігріву, які розраховані на короткотермінові відключення електрики. Розташовані вони у районних адміністраціях та закладах культури.

“Місто передбачає розгортання ще пунктів обігріву, ще 200 у таких центрах. Але ці пункти обігріву будуть розгорнуті за умови добового відключення світла і тепла. І є 3 черга, це біля 800 пунктів обігріву, які мешканці організували самі, це ті пункти, де мешканці встановили буржуйки, і різні засоби для комфортного перебування в таких умовах”, – підсумував в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Євген Бойко.

Адреси розташування пунктів обігріву можна знайти на сайті міської ради. Згодом влада обіцяє їх зазначити на мапах, які розвісять при вході до всіх житлових будинків.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, у разі надзвичайної ситуації в Києві можуть розгорнути до 1000 пунктів обігріву.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: “МИ ЗАМЕРЗАЄМО”: як виживає Маріуполь без світла, опалення та каналізації 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *