Новий обмін полонених та від’ємна мобілізація на росії: як минула 276 доба повномасштабного вторгнення (Відео)

ЗСУ воюють на полі бою, окупанти ж воюють із цивільними

Повернемо усіх. У суботу з російського полону визволили ще 12 людей. Бійці військово-морських сил та тероборони, Нагвардійці і прикордонники, а ще троє цивільних. Голова Офісу президента повідомив, що до рідних домівок повертаються захисники Маріуполя, Чорнобильської атомної станції та острова Зміїний. Загалом, лише за цей тиждень вдалося визволити 98 українців.

Чому кремль тепер охочіше йде на обміни, ніж це було в попередні місяці? Та й пропагандистські медіа чи не вперше відкрито спілкуються з окупантами, яких дивом привезли з України не у чорних мішках. В американському інституті вивчення війни кажуть, що ворог хоче зменшити невдоволення у власному інформаційному просторі. Адже російському міністерству нападу закидають неповагу до рядових окупантів. Так звані опозиційні російські ЗМІ із посиланням на джерела в генштабі кажуть – російське командування розраховує, що втрати лише серед нещодавно мобілізованих до весни можуть сягнути 100 тисяч. Але це нікого не лякає, адже завжди можна знайти строковиків. Тож у ролі пропагандиста тепер навіть путін. Він зустрічається з так званими “солдатськими матерями”, які після перевірки ЗМІ виявилися спеціально підібраними російськими чиновницями. Тож їм точно не звикати до псевдофілософії кремлівського карлика.

путіну щось незрозуміло, зате усе добре розуміють звичайні загарбники. Проєкт “Схеми” ідентифікував відеозапис, який поширили окупанти. На ньому обстріляна база ворога і невдоволені коментарі за кадром. Поцілена будівля – це дитячий табір біля Скадовська, що на Херсонщині. Директор закладу підтвердив – дітей там не було ще від початку окупації, і саме цю будівлю росіяни захопили кілька тижнів тому.

До ЗСУ краще звертатися ввічливо і з піднятими руками. Адже інакше, висока ймовірність потрапити у від’ємний склад російського війська. За минулу добу українські захисники знищили ще 560 окупантів, також утилізували ще 2 російських танки, 4 бойові броньовані машини, одну артилерійську систему та 2 одиниці автомобільної техніки. Підбито ще один ворожий безпілотник.

ЗСУ воюють на полі бою, окупанти ж воюють із цивільними. Ворог і надалі атакує деокуповані території українського півдня. За минулу добу в Херсонській області – зо 4 десятки обстрілів, 2 людей загинули, ще 10 – поранені. У самому ж обласному центрі лише впродовж робочого тижня 15 жертв, ще 20 херсонців поранені. Уточнені дані повідомили у міській раді.

росія цілить ракетами і цивільну інфраструктуру, і звичайні багатоповерхівки. Серед загиблих подружжя Кристенків. Вони саме вийшли на вулицю, коли росіяни обстріляли їхній будинок. Жінка померла миттєво, чоловік – за кілька годин у лікарні.

“Я їх ненавиджу. Ці люди забрали у мене найближчих двох людей – це батьки. Але є син, треба заради нього жити, працювати”, – зазначила жителька Херсону Лілія Кристенко.

Повернути відчуття довоєнного життя – складна справа, але вона варта праці. До Херсону знову подають електрику. Для початку заживлять об’єкти критичної інфраструктури, зауважили на Банковій. Далі – черга й звичайних помешкань. Повноцінно відновити світло мають за кілька днів. Херсонців закликали не вмикати одразу побутові прилади, адже через перепади напруги вони можуть згоріти. Напруга з’являється не лише у Херсоні, а й десь у російській твєрі. Серед звичайних росіян, які бачать колони військової техніки з українськими прапорами. Коли звик жити за правилами країни-ворога важко зрозуміти, чи це зйомки пропагандистського кіно. Чи справедлива відплата, яка рано чи пізно обов’язково настане.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: “Крим – як пляшка із вузькою шийкою”: генерал Кривонос прокоментував визволення півострова

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *