Кривавий режим, що вбиває дітей: племінниця лідера Ірану закликала розірвати зв’язки з його урядом

Про це повідомляє The Guardian.

Племінниця верховного лідера Ірану, аятолли Алі Хаменеї, звернулася до представників урядів іноземних держав, аби ті   припинили всі зв’язки з "кривавим режимом, що вбиває дітей". 

Заява правозахисниці Фаріде Морадхані пролунала у відео, яке в п’ятницю 25 листопада опублікував її брат Махмуд. Він зазначив, що Фаріде заарештували в середу після виклику до прокуратури.

У відео Фаріде Морадхані засудила "явні та очевидні утиски", яких зазнали іранці, і розкритикувала бездіяльність міжнародної спільноти.

"Цей режим не є лояльним до своїх релігійних принципів і не знає жодного закону чи правила, крім сили та збереження своєї влади будь-яким можливим способом", — сказала вона у відео. Фаріде стверджує, що санкції, введені проти режиму,  були "смішними", і додала, що іранців залишили "на самоті" у їхній боротьбі за свободу.

Коли було знято відео, невідомо.

Нагадаємо, що протести в Ірані почалися після того, як 16 вересня поліція арештувала 22 річну Махса Аміні, після того вона померла від рук правоохоронців. 
Протести з "жіночим обличчям" проти поліцейського свавілля вже тривають третій місяць: "Саме жінки є уособленням цих протестів, що саме свобода та гідність жінок є тією пружиною, яка розтискається зараз. Країна повертається до розуміння, що у неї вкрали життя старі аятоли, які здійснюють режим та контролюють Іран", – говорить в матеріалі Еспресо експерт-міжнародник Данилов.
16 листопада повідомлялося, що іранські правоохоронці відкрили вогонь по людях, які перебували в метро.Також поліціянти побили жінок, які не вдягли обов’язковий головний убір — хіджаб. 

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/krivaviy-rezhim-shcho-vbivae-ditey-pleminnitsya-lidera-iranu-zaklikala-rozirvati-zvyazki-z-yogo-uryadom

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *