У ЗСУ розповіли про ситуацію з ракетами до IRIS-T та очікування щодо постачання ППО (Відео)

У Повітряних силах також прокоментували ситуацію з кількістю високоточних ракет на росії

Повітряні сили ЗСУ наразі найбільше серед інших ППО потребують боєприпасів до IRIS-T. Крім того, Україна розраховує на подальшу співпрацю з Німеччиною і щодо постачання самих зенітно-ракетних комплексів.

Про це в ефірі спільного телемарафону розповів речник ПС Юрій Ігнат.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Найбільше хотілося би мати достатню кількість боєприпасів до IRIS-T. Це дійсно відмінний комплекс, фактично нове покоління ЗРК. Цього озброєння потрібно ще більше, тому що воно покликане замінити ті наші старі комплекси”, – зазначив він.

Посадовець не став безпосередньо говорити про нестачу боєкомплекту через інформаційну безпеку, але висловив сподівання, що в питанні ППО “дефіцит буде перекриватися”.

Також є очікування, що постачання німецьких систем не припиниться і після отримання обіцяних канцлером ФРН Олафом Шольцем.

“Якщо вже і канцлер про це говорить, то є певні сигнали, що воно буде (постачання – ред.). І не тільки три установки. Ми очікуємо і на подальшу поглиблену співпрацю, щоб батареї, які будуть як окремі підрозділи існувати, щоб ними наситити ті загрозливі та стратегічні напрями”, – зауважив Ігнат.

Як повідомляє “5 канал“, вже в ефірі телеканалу “Ми – Україна” він прокоментував ситуацію з кількістю високоточних ракет у росії. Зокрема, нині у ворога залишилося близько сотні “Іскандерів”.

Загроза нових ударів зберігається, а періодичність залежить від кількох факторів. Один з них – час, який потрібен рф, аби проаналізувати результат попередньої атаки.

Через це речник Повітряних сил вкотре закликав українців не допомагати рашистам і не публікувати інформацію щодо ворожих влучань.

Нагадаємо, українські сили протиповітряної оборони успішно використовують перший зенітно-ракетний комплекс IRIS-T під час обстрілів з боку росії. Відомо, що його розмістили десь на південному напрямку.

Дивіться також відео за темою: Нова ера ППО в Україні: що відомо про німецьку систему IRIS-T

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *