У Херсоні виявили працівників окупаційного “СІЗО”, де катували українців

Про це інформує Служба безпеки України.

Правоохоронці викрили трьох зловмисників, які під час окупації Херсона долучилися до створеного державою-спонсором тероризму "управления службы исполнения наказаний по Херсонской области".

Зловмисники придушували рух опору, проводили масові репресії на Півдні.

Слідство встановило, що ті особисто "приймали" в окупаційному "СІЗО" викрадених місцевих жителів і незаконно ув’язнювали їх у камерах з нелюдськими умовами.

За даними слідства, колаборантами виявились посадовці Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань. Зокрема в.о. керівника місцевого слідчого ізолятора та його заступник з оперативної роботи.

"Саме після захоплення Херсона один добровільно погодився стати "помощником начальника по работе с общественностью", а інший ˗ "старшим оперуполномоченным" у складі вже карального органу РФ. З ними була ще оперуповноважена по боротьбі з незаконним обігом наркотиків пенітенціарної установи, яка на початку повномасштабного вторгнення приєдналась до лав окупаційної адміністрації", – роз’яснили у пресслужбі.

Після звільнення Херсону зловмисники намагалися переховуватись, однак правоохоронці встановили їхнє місцеперебування.

Нині їм повідомлено про підозру за держзраду, вчинена в умовах воєнного стану. Їм передбачається покарання до 15 років або довічне ув’язнення.

Служба безпеки України також інформувала про знаходження чергової катівні російських окупантів, де херсонців допитували та жорстоко катували. У ході огляду катівні правоохоронці виявили предмети, які прямо вказують на ознаки тортур", – пишуть у СБУ.
17 листопада Генштаб звітував про мінування загарбниками інфраструктури в Каховці, також свідчили про вилучення всіх підручників з історії України в Енергодарі.
Національна поліція Херсонської області 16 листопада відкрила 18 кримінальних проваджень щодо злочинів росіян та місцевих, що з ними співпрацювали. 
СБУ затримала колаборанта, який "вибивав голоси" у місцевих з окупантами за приєднання Херсону до РФ.  

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/u-khersoni-viyavili-pratsivnikiv-okupatsiynogo-sizo-de-katuvali-ukraintsiv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *