В Україні запрацювали 99,7% котелень, – голова Нафтогазу

Про це інформують на сайті Нафтогазу.

"Попри постійні обстріли, Україна розпочала опалювальний сезон – запущено 99,7% котелень, забезпечено опаленням 99,6% житлових будинків, 97,9% садочків, 98,9% шкіл та 99,9% закладів охорони здоров’я", – пише пресслужба.

Основне завдання компанії – забезпечити стабільну роботу і швидко відновити пошкоджені об’єкти. Нині відновлено 316 об’єктів теплопостачання, це 53,3 % від загальної кількості пошкоджених об’єктів. 

"Закликаю всіх бути напоготові та оперативно реагувати на будь-які позаштатні ситуації. Держава-терорист вкотре продемонструвала світові свою сутність. Також дякую всім енергетикам, які невтомно лагодять нашу інфраструктуру, щоб українці були зі світлом та в теплі", – зазначив голова правління НАК "Нафтогаз України" та голова Штабу з підготовки до ОЗП Олексій Чернишов. 

Особливі зусилля зараз спрямовують на налагодження роботи теплогенеруючих підприємств на деокупованій Харківщині та Херсонщині, де поки зберігається важка ситуація з доступом до комунікацій.

Унаслідок російських атак 23 листопада всі українські АЕС були аварійно зупинені. Майже вся Україна залишилась без світла та води.
Фінляндія передасть Україні енергетичне обладнання, необхідне для стабілізації системи. 
Україна планує закуповувати електроенергію у Європи, проте для цього потрібний спеціальний механізм, який наразі розроблюють. 
Сергій Хлань, депутат Херсонської облради, зазначив, що обленерго планує за 7-10 днів поновити першу лінію постачання електроенергії, яка йде з Миколаївської області, щоб частково забезпечити місто електрикою.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/v-ukraini-zapratsyuvali-997-kotelen-golova-naftogazu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *