Семеро хлопців лишилися живі, прорвавшись крізь “Град” – Порошенко розповів, що броньовик SHIELD допоміг уціліти українським захисникам

Волонтер Юрій Бірюков також повідомив, що броньовики будуть відновлені і знову поїдуть на передову

Італійська бронемашина MLS Shield, яку в серпні Петро Порошенко з волонтерами передав українським десантникам, пройшла випробування “Градом”. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

“Так, це наш броньовик MLS Shield c позивним “Росомаха”. Це сталося кілька днів тому, але ми не освітили те, що сталося, чекаючи закінчення процедури технічної евакуації. Тепер можна”, – написав Бірюков.

“Машина пройшла через “прихід” “Града”. Я не можу вам передати, як це. Це не зрозуміти, це не описати, це не пояснити. Вогняне пекло та усвідомлення своєї повної вразливості. Сім чоловік екіпажу. Всі вціліли”, – зазначив Бірюков.

“Моторошні кадри. орки лютують на Донеччині, намагаючись бодай якось прикрити своє фіаско на півдні. А наші воїни щодня тримають фронт, тримають схід. Посічений “Шилд” змогли евакуювати не одразу. Але завдяки цій бронемашині – семеро хлопців, членів екіпажу, лишилися живі, в прямому сенсі, прорвавшись крізь “Град”. Це сталося кілька днів тому. І це вже другий броньовик, який вивіз своїх пасажирів із пекла і зберіг їхні життя”, – наголосив Порошенко.

“Як відомо, два тижні тому ще один броньовик MLS Shield потрапив під мінометний обстріл. Тоді міна влучила в капот, але екіпаж теж уцілів”, – мовиться у пресслужбі.

“Я хочу, щоб ви теж вдивилися в ці фото. Ми обов’язково переможемо. Тому що кожен з нас добре знає, що робить. Воїни – на фронті, а ми – для фронту”, – наголосив лідер “ЄС”.

“Ось така статистика – ми з вами, кожен із наших донаторів загалом, а персональні донатори машин “Веном” та “Росомаха” особливо – ви врятували життя вісімнадцяти людей. І це не якась абстракція, не якісь приклади. Цілком конкретні вісімнадцять бійців ЗСУ, які живі завдяки нашим з вами броньовикам”, – написав Бірюков.

Він також повідомив, що броньовики будуть відновлені і знову поїдуть на передову.

“Воно того варте”, – зазначив Бірюков.

“Як відомо, 11 серпня Петро Порошенко передав десантникам 79-ї бригади 11 італійських бронемашин SHIELD, куплених спільно з волонтерами ГО “Справа Громад”. Загальна вартість 11 машин перевищила 3 млн євро”, – мовиться в повідомленні.

Як розповів Петро Порошенко, знадобилося три з половиною місяці, щоб після низки переговорів та отримання експортних ліцензій бронемашини прибули в ЗСУ.

“Вперше в історії бойові бронемашини були продані благодійному фонду та волонтерам з України. Контракт вдалося реалізувати максимально швидко за підтримки уряду Італії”, – розповіли в повідомленні. 

Читайте також: Фонд Порошенка та волонтери передали 11 бронемашин MLS SHIELD у 79-ту бригаду.

Дивіться відео за темою.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *