російські загарбники під час окупації Ізюма вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка – розслідування

Письменник був автором книг для дітей із тяжкими порушеннями зору

Українського дитячого письменника Володимира Вакуленка вбили російські загарбники на Харківщині під час окупації – про це повідомили журналісти-розслідувачі “Суспільного”, спираючись на отримані фотодокази і результати ДНК-експертизи.

Володимир Вакуленко – дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій.

Як відомо, він зник у с. Капитолівка під Ізюмом у березні 2022-го. Батьки письменника шукали його понад пів року. А згодом стало відомо, що російські окупанти викрали його. Мама Володимира, пані Олена, ходила до росіян із проханням відпустити сина. Згодом до неї надходила інформація, що Володимира нібито вивезли з України.

“Після того, як українські війська звільнили окупований Ізюм, в місті виявили місце масового поховання. Станом на початок вересня там знайшли понад чотири сотні тіл. Поховання проводила місцева ритуальна служба, вона ж вела журнал із даними про небіжчиків. Як з’ясували журналісти “Суспільного”, у цьому журналі, під номером 319 були вказані дані письменника”, – пише видання.

Спершу правоохоронці заперечили те, що в цій могилі поховано Володимира Вакуленка. 20 жовтня в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” речник прокуратури Харківщини заявив, що під номером 319 насправді було виявлено тіло невідомої жінки.

“Однак розслідувачі “Суспільного” знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому – прострелені документи Володимира Вакуленка. Також – татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник. Нині ж дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза”, – пише видання.

Довідка. Володимир Вакуленко – громадський та літературний діяч, прозаїк, поет, перекладач. Автор тринадцяти книг. Лауреат літературних премій. Створив серію книг проєкту “Зірки на долонях” створена для дітей з тяжкими порушеннями зору.

Свого часу організував Перший дитячий літературний фестиваль на Ізюмщині та Донеччині. Координатор і організатор низки фестивалів і акцій, учасник поетичних читань. Брав участь у читаннях і організовував акції на декількох Міжнародних літературних фестивалях у рамках низки Форумів Видавців у Львові.

Учасник Революції Гідності, був поранений у Маріїнському парку 18 лютого 2014 року під час сутички з “тітушками”. Вільний волонтер з початку 2015 року.

У Вакуленка лишився неповнолітній син. Дитина має інвалідність і потребує допомоги. Чоловік майже ніколи не розлучався із сином.

Як раніше повідомляв 5.ua, у боях під Бахмутом загинув 26-річний Вадим Хлуп’янець, артист балету Київського театру оперети.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *