Катар домовився про багаторічний контракт на скраплений газ для Німеччини

Про це інформує AFP.

"Катар погодився поставляти в Німеччину два мільйони тонн скрапленого природного газу на рік протягом як мінімум 15 років, оскільки найбільша економіка Європи бореться за альтернативні поставки після вторгнення Росії в Україну", – пише відомство.

Партнер QatarEnergy, американська компанія ConocoPhillips, поставлятиме газ з катарських проєктів North Field East і South з 2026 року на СПГ-термінал Brunsbuttel, що розробляється на півночі Німеччини.

"За допомогою довгоочікуваної угоди Катар прагне "внести свій внесок в зусилля з підтримки енергетичної безпеки Німеччини і Європи", – сказав міністр енергетики Катару і генеральний директор QatarEnergy Саад Шеріда аль-Каабі.

Повідомляється, що основним ринком збуту газу з Катару, який шукає Європа після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, це країни Азії на чолі з Китаєм, Японією і Південною Кореєю. Раніше цей природний ресурс не був популярним через довгострокові угоди з азійськими країнами.

Видання пише, що договір з Німеччиною уклали через тиждень після того, як QatarEnergy оголосила про 27-річну угоду про постачання чотирьох мільйонів тонн на рік до Китаю.

18 листопада стало відомо, що Європейський Союз заморозив російських активів на суму 68 мільярдів євро та національних резервів РФ на 33,8 мільярда.
З березня 2022 року до Великої Британії ввезла нафти з Росії вартістю понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів, хоча в офіційній статистиці як російський імпорт це не фігурувало – це через те, що РФ використовує лазівки в обмеженнях, запроваджених Лондоном. 

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/katar-domovivsya-pro-bagatorichniy-kontrakt-na-skrapleniy-gaz-dlya-nimechchini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *