В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності, ситуацію ускладнює погода, – Укренерго

Про це повідомляє Укренерго.

"Станом на ранок 12 грудня в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. За минулий тиждень енергосистема зазнала трьох російських атак – уже восьма масована ракетна атака у понеділок 5 грудня та дві локальні атаки артилерією та безпілотниками на півдні та сході країни у вихідні. Руйнування, яких завдав ворог енергосистемі, наразі не дозволяють у повній мірі використовувати потужності теплових електростанцій, необхідний додатковий час для відновлення їхньої роботи", – зазначили в компанії.

За інформацією Укренерго, на Одещині після останніх обстрілів ситуація все ще складна, відновлення живлення споживачів триває.

Енергетики працюють над усуненням наслідків російських атак на об’єкти критичної інфраструктури України, однак поривчастий вітер і мокрий сніг ускладнюють перебіг ремонтних робіт.

"Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до кожного обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Для дотримання лімітів діють обмеження споживання. При  перевищенні доведених лімітів, застосовуються аварійні відключення", – зазначили в Укренерго.

На Київщині через негоду повністю знеструмленими залишаються 14 населених пунктів, 37 — частково.
Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що в Україні пошкоджено всі теплові та гідроелектростанції, тож на людей чекають суттєві обмеження взимку.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/v-energosistemi-zberigaetsya-znachniy-defitsit-potuzhnosti-situatsiyu-uskladnyue-pogoda-ukrenergo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *