В українське посольство в Греції також надійшов закривавлений пакунок

Про це інформує в фейсбуці речник МЗС України Олег Ніколенко.

"Зранку до посольства України в Греції надійшов закривавлений пакунок. Адреса відправника така ж як і на решті конвертів, які раніше надійшли до українських посольств та консульств: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen", – пише Ніколенко.

Повідомляється, що поліція Греції розпочала слідчі дії.

"Очікуємо також пришвидшення розслідування з боку німецьких правоохоронців", – додав Ніколенко.

Загалом вже зафіксовано 33 випадки погроз в 17 країнах: один замах на теракт, два повідомлення про мінування, один випадок вандалізму, ще один – письмової погрози та 28 закривавлених пакунків.

30 листопада співробітник посольства України в Мадриді отримав незначні поранення внаслідок вибуху бомби в приміщенні дипустанови. Відомо, що в Іспанії попередньо кваліфікували інцидент як терористичний злочин.
Пізніше пакунок із, імовірно, вибуховим пристроєм у середу отримала іспанська компанія Instalaza, яка виготовляє зброю для України.Зокрема Instalaza виготовляє протитанкові гранатомети, які використовуються українською армією у війні з Росією. На початку війни міністерка оборони Іспанії Маргарета Роблес оголосила, що Київ отримає 1370 таких установок.
30 листопада та 1 грудня три посольства України за кордоном, крім посольства Іспанії, отримали листи з "дуже конкретними погрозами". 
Також 1 грудня в поштовому пакунку також надіслали до посольства США у Мадриді.
2 грудня українським посольствам в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Неаполі, Кракові, Іспанії та Брно надійшли закривавлені конверти з очима тварин.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/v-ukrainske-posolstvo-v-gretsii-takozh-nadiyshov-zakrivavleniy-pakunok

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *