З України вже експортовано понад 14 млн тонн зернових, – амбасадорка з особливих доручень МЗС України Трофімцева

Про це вона повідомила в етері телеканалу "Еспресо"

"Поки що деталі щодо розширення роботи "зернового коридору" нам невідомі. Ми знаємо, що обговорювались можливості включення порту міста Миколаєва в роботу по експорту українського зерна. Якщо говорити про функціонування "зернового коридору", то його робота продовжується. За останній тиждень було експортовано понад 1 млн тонн зернових з України", – розповіла Трофімцева.

Амбасадорка наголосила на важливості роботи "зернового коридору" для України.

"За час роботи "зернового коридору" з України було експортовано понад 14 млн тонн зернових. Я хочу наголосити, що робота цієї ініціативи досить важлива для українських фермерів. Оскільки вони мають отримувати кошти за вирощену продукцію. Їм потрібно її продавати. Саме тому ми зацікавлені в тому, щоб робота "зернового коридору" була подовжена та розширена", – додала вона.

"Зернову угоду", яка дозволила відновити експорт продовольства з портів України, продовжили на 120 днів. Рішення було ухвалено 17 листопада у Стамбулі.
Туреччина, за посередництва якої було укладено "зернову угоду", хоче продовжити її термін на рік.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/z-ukraini-vzhe-eksportovano-ponad-14-mln-tonn-zernovikh-ambasadorka-z-osoblivikh-doruchen-mzs-ukraini-trofimtseva

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *