Проконсультується зі Шмигалем: Зеленський відповів на петицію про позбавлення Юрія Бойка звання “Герой України”

Відповідь 12 грудня опублікували на сайті електронних петицій.

У відповіді зазначено, що чинне законодавство України передбачає два механізми позбавлення такої нагороди: 

президент України може зробити це в разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду у випадках, передбачених законом.
Також звання можуть позбавити відповідно до Закону України "Про санкції" – такий механізм може бути застосовано як персональна санкція до фізичної особи – нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність. 

"Інформую, що матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для прийняття мною як Главою держави законного рішення з порушеного у петиції питання, до Офісу Президента України не надходили", – йдеться у відповіді.

Водночас у відповіді зазначено, що Зеленський "звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням вивчити порушене у петиції питання, проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Юрія Бойка та поінформувати про результати".

Електронну петицію № 22/163550-еп "Негайно позбавити Юрія Бойка звання "Герой України", ініційовану громадянином Андрієм Гайдаєм, підтримали 26802 громадян. Для того, щоб електронну петицію, адресована Президентові України, було розглянуто, її мають підтримати не менш як 25 тисяч громадян.

Звання "Герой України" Юрію Бойку 2004 року присвоїв тодішній президент України Леоніда Кучми – за "визначні особисті заслуги перед Українською державою в розвитку паливно-енергетичного комплексу та багаторічну самовіддану працю". 

У серпні журналісти помітили колишнього главу забороненої в Україні "Опозиційної платформи – За життя" Юрія Бойка у Карлових Варах в Чехії

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/prokonsultuetsya-zi-shmigalem-zelenskiy-vidpoviv-na-petitsiyu-pro-pozbavlennya-yuriya-boyka-zvannya-geroy-ukraini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *