росія все ще має запаси на 3-5 масштабних хвиль ракетних ударів – ГУР (Відео)

Під час великомасштабних російських атак, які включають приблизно 100 ракет, запущених з інтервалом у кілька хвилин, вони летять з усіх боків одночасно

Армія росії все ще має запас для здійснення 3-5 хвиль ракетних ударів по території України. Про це заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю The New York Times.

“За нашими підрахунками, у них є ще ракети на три-п’ять хвиль ударів. Це якщо в одній хвилі буде по 80-90 ракет”, – сказав представник ГУР.

Він зазначив: багато хто вважає, що в росії закінчуються запаси високоточних ракет. Однак від початку повномасштабної війни російські заводи змогли виготовити 240 точних крилатих ракет Х-101 і близько 120 крилатих ракет морського базування “Калібр”.

Скібіцький назвав 4 основні напрямки, з яких окупанти намагаються проникнути в небо України: направляючи ракети з Чорного моря на південь України, з району Каспійського моря на південний схід, з росії на схід та з білорусі на північ.

Під час великомасштабних російських атак, які включають приблизно 100 ракет, запущених з інтервалом у кілька хвилин, вони летять з усіх боків одночасно.

Починаючи з жовтня, схема польоту російських бомбардувальників змінювалася. Нині вони вибирають обхідні маршрути, щоб уникати протиповітряної оборони й не потрапляти в повітряний простір України, що обмежує їхню ефективність.

Представник ГУР також розповів, що зазвичай в української розвідки є приблизно година після зльоту російських бомбардувальників з бази, щоб відстежити польоти, перш ніж пілоти запустять ракети.

Читайте також: ППО збила 60 із 70 ракет окупантів – Повітряні сили ЗСУ

Як повідомляв 5.UA, у понеділок, 5 грудня, країна-агресор здійснила новий масований ракетний удар по Україні. Близько 13:10 в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу, у кількох областях, зокрема й у Києві, працювала ППО.

Після цього в Одесі зупинили водопостачання через знеструмлення насосних станцій – повідомляють про пожежу. У Запорізькій області пролунало кілька вибухів, є загиблі та поранені.

Дивіться відео: Ракет залишилося на кілька масштабних атак: чи зміниться тактика ворога – сюжет

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *