МАГАТЕ збирається направити постійні місії на всі АЕС в Україні

Про це повідомляє прем’єр-міністр Денис Шмигаль у телеграм.

"Демілітаризація Запорізької АЕС — пункт №1 мирного плану президента Володимира Зеленського. Це питання під час зустрічі в Парижі обговорили з керівником МАГАТЕ", – йдеться в повідомленні.

За його словами, Рафаель Гроссі повідомив, що найближчим часом МАГАТЕ направить технічні постійні місії на всі атомні станції в Україні. Незалежні експерти організації будуть працювати на Запорізькій, Рівненській, Хмельницькій, Південноукраїнській, а також на Чорнобильській АЕС. Це значно підвищить технічну й технологічну безпеку.

"Місії мають на меті убезпечити станції та фіксувати всі можливі спроби зовнішніх впливів, зокрема обстріли з боку російського агресора. Проговорили кроки, необхідні для демілітаризації Запорізької АЕС. Наголосив, що потрібно якнайшвидше припинити незаконні дії Росії щодо української станції", – зауважив Шмигаль.

27 листопада президент Енергоатому Петро Котін повідомив, що є ознаки того, що окупанти збираються залишити ЗАЕС. У Кремлі цю інформацію заперечили.
2 грудня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі висловив сподівання, що ситуацію навколо ЗАЕС вдасться вирішити до кінця року.
6 грудня у Росатомі заявили, що не передадуть МАГАТЕ контроль над Запорізькою АЕС, оскільки організація нібито не має мандату на управління ядерними станціями.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/magate-zbiraetsya-napraviti-postiyni-misii-na-vsi-aes-v-ukraini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *