У Росії перебуває понад 12 тис. українських дітей, серед них примусово депортовані, – омбудсмен

Про це розповів під час пресконференції в Медіацентрі уповноважений Верховної Ради з прав людини України Дмитро Лубінець.

"Нами верифікована кількість дітей понад 12 тисяч, з яких близько 8600 примусово депортовані на територію РФ. Напевно, цифри відрізняються від того, коли ви в публічній площині зустрічаєте, що "близько 150 тисяч українських дітей знаходяться на території РФ", – сказав омбудсмен.

Лубінець наголосив, що наразі встановлена детальна інформація щодо кожної вивезеної з України ідентифікованої дитини.

"Як Омбудсман, разом з правоохоронними органами, з офісом генерального прокурора, ми знаємо, звідки конкретна дитина була депортована, де і в якому статусі вона проживала на території України, де вона зараз знаходиться на території РФ, в якому статусі, які дії проводяться щодо неї російською владою. По кожному випадку ми відкриваємо кримінальне провадження. Я можу казати лише про верифіковані, підтверджені цифри", – додав Лубінець.

Наприкінці листопада МВС повідомляло, що від початку повномасштабної війни із РФ Нацполіція знайшла майже 30 тисяч людей, яких вважали зниклими безвісти.
5 грудня стало відомо, що через повномасштабну російську збройну агресію в Україні 15 тисяч людей вважаються зниклими безвісти.
Після 24 лютого внаслідок ворожих атак на Україну загинуло 443 дитини, ще 855 отримали поранення.  

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/u-rosii-perebuvae-ponad-12-tis-ukrainskikh-ditey-sered-nikh-primusovo-deportovani-ombudsmen

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *