Три тонкі каримати в сирій камері: на Херсонщині окупанти тримали дітей в окремих катівнях, – омбудсмен

Про це він розповів під час брифінгу для Media Center Ukraine.

Він зазначив, що в одній з 4 катівень, які були виявлені у Херсоні, була окрема камера для дітей. Окупанти стверджували, що в ній були "покращені" умови.

"Окупанти називали це "дитяча камера". Вона відрізнялась тільки тим, що в такому ж сирому приміщенні було три тонких каримати. Це були "покращені умови" для дітей", – розповів Лубінець.

За його словами, дітям майже не давали воду та їжу, а також використовували психологічний тиск. До катівень забирали дітей які на думку росіян "чинили спротив".

"Дітям казали, що "батьки від вас відмовилися". Один з хлопчиків, йому 14, його забрали за те, що він сфотографував розбиту російську техніку. Забирали дітей, які, на думку окупантів, чинили спротив", – пояснив омбудсмен.

Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що за підтвердженими даними нині у РФ перебуває понад 12 тисяч українських дітей, з них близько 8600 – примусово депортовані.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/tri-tonki-karimati-v-siriy-kameri-na-khersonshchini-okupanti-trimali-ditey-v-okremikh-kativnyakh-ombudsmen

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *