Путін “фундаментально прорахувався” й недооцінив мужність українців та єдність Європи, – Шольц

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу в бундестазі.

Шольц назвав війну Росії проти України "переломним моментом для всієї Європи і світу", наголосивши, що Німеччина та Європа твердо стоятимуть на боці українців.

Канцлер Німеччини вважає, що Путін "фундаментально прорахувався" у своєму баченні устрою європейських країн та недооцінив єдність Європи й Заходу. Крім того, російському керівництву не вдалося задушити європейську солідарність, "перекривши газовий кран"

"Путін помилився: у мужності українців. В Європі. У нас і характер наших демократій. У нашій волі протистояти великодержавництву та імперіалізму. Це справжня історія цього року", – сказав Шольц. 

"Жоден із планів Путіна не спрацював", – наголосив він, згадавши про масштабну підтримку України з боку Заходу.

"Російська загарбницька війна означає виклик для внутрішньої згуртованості Європейського Союзу. Але ми прийняли цей виклик разом", – зауважив Шольц, згадавши про те, що Німеччина, Європа та НАТО останніми місяцями змінили свої позиції щодо оборонної політики.

Також Шольц висловив упевненість у тому, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну не матиме й пообіцяв підтримувати Київ усіма способами "рівно стільки, скільки це буде необхідно". І додав, що санкції проти Росії "зберігатимуться і далі посилюватимуться доти, доки Путін продовжуватиме свою жорстоку військову агресію".

5 грудня Шольц заявив про "вирішальну роль" Німеччини у протистоянні імперським претензіям Путіна в Європі. Також за його словами, нова роль Німеччини вимагатиме нової стратегічної культури і стратегія національної безпеки, яку його уряд ухвалить через кілька місяців, буде відображати цей факт.
Кількома днями пізніше Шольц сказав, що планує й надалі продовжувати діалог з російським диктатором Володимиром Путіним попри те, що той не думає відступати. Водночас канцлер Німеччини зауважив: він не вірить, що Путін зупинить спроби окупувати Україну навіть попри серйозні втрати армії РФ.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/putin-fundamentalno-prorakhuvavsya-y-nedootsiniv-muzhnist-ukraintsiv-ta-ednist-evropi-sholts

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *