Штурмували міста Півдня й Сходу та грабували елеватори: 15 терористів “Л/ДНР” отримали по 15 років ув’язнення

Про це поінформувала Служба безпеки України.

Правоохоронці зібрали докази вини 15 учасників терористичних угруповань "Л/ДНР", які штурмували міста на півдні та сході України.

Зокрема чоловіки з тимчасово окупованих Донеччини й Луганщини брали участь у бойових діях проти ЗСУ на Херсонському, Запорізькому, Харківському і Донецькому напрямках. Серед них були снайпери й гранатометники.

Також терористи грабували окуповані території:  "виконували вказівки Кремля щодо розграбування місцевих елеваторів та незаконного вивезення українського зерна з тимчасово захоплених причорноморських районів України до РФ".

Зазначається, що чоловіки потрапили до полону українських захисників під час контрнаступу на Півдні та Сході України. Суд призначив їх покарання – 15 років ув’язнення за ст. 111 (державна зрада) та ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 14 грудня повідомлялося, що Служба безпеки України затримала ще одного ворожого поплічника окупантів, який організував перевезення військових РФ автобусами з Криму до Херсона.
​​Днем раніше інформували, що СБУ ідентифікувала колаборанток, які ініціювали та організувати "референдум" на Луганщині. Серед них представниця "ЛНР" на переговорах у Мінську та псевдодепутатки окупаційної ради.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/shturmuvali-mista-pivdnya-y-skhodu-ta-grabuvali-elevatori-15-teroristiv-ldnr-otrimali-po-15-rokiv-uvyaznennya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *