В Україні третина врожаю кукурудзи – все ще на полях через дощі та перебої з електропостачанням, – Bloomberg

Про це повідомляє Bloomberg.

"Виробники зіткнулися з низкою перешкод: рекордна кількість осінніх опадів замулила поля. Війна вплинула на те, скільки фермери можуть отримати за свої товари. А удари по інфраструктурі країни обмежили електроенергію, необхідну для сушіння розмоклого зерна", – пише видання.

Журналісти нагадали, що Україна залишається четвертим за величиною експортером кукурудзи, навіть попри війну. Зерно ще можна буде зібрати весною, однак його якість упаде, наголошує ЗМІ.

Збір урожаю відбувається "рекордно повільно", зазначають аналітики. За даними уряду, які наводить Bloomberg, 34% зерна залишається неприбраним.

За словами економіста Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Моніки Тотової, через дощову погоду також виникла потреба просушування зерна, перш ніж його можна буде належним чином зберігати. Це складно – і стало дорожчим – оскільки російські атаки на українську інфраструктуру викликали відключення електроенергії по всій країні, що ускладнило безперебійну роботу сільськогосподарських об’єктів.

Війська РФ у ніч на 10 грудня атакували Одеську область дронами-камікадзе, унаслідок чого зупинив роботу порт Одеса, з якого експортують українське зерно.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/v-ukraini-tretina-vrozhayu-kukurudzi-vse-shche-na-polyakh-cherez-doshchi-ta-pereboi-z-elektropostachannyam-bloomberg

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *