Китай перетворюватиме Росію на свою колонію, – аналітик фонду Демініціативи Бурковський

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Китай намагатиметься зайняти всі ніші, з яких вийшли західні компанії у Росії. Росія шукає варіанти щодо отримання китайських мікрочипів, щоб використовувати у своєму військовому озброєнні. Росіяни офіційно висловлюють невдоволення, що Китай не дозволяє свої найновіші чіпи, які використовуються у китайському оборонному комплексі, постачати у Росію. Китай й далі очікуватиме, якщо Росія програє кампанію 2023 року, вони не будуть постачати росіянам мікрочипи", – підкреслив Бурковський. 

За словами аналітика, У Китаї побоюються, що наші партнери можуть знайти протидію китайській зброї.

"У Китаї побоюються того, що китайське обладнання потрапить у наші руки й відповідно потрапить у руки наших західних союзників. І Захід знайде протидію китайській зброї. Китай триматиме Росію на дистанції, не підпускаючи до себе, але все більше прив’язуючи російську економіку до своєї. Китай буде перетворювати Росію на свою колонію в економічному сенсі", – пояснив Бурковський. 

9 грудня США планують ввести санкції проти Росії та Китаю через іранські дрони у війні в Україні та за незаконне рибальство Пекіну в Тихому океані
Темпи рівня економічного зростання Америки у 2022 році можуть вперше перевищити динаміку економіки Китаю

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

 

https://espreso.tv/kitay-peretvoryuvatime-rosiyu-na-svoyu-koloniyu-analitik-fondu-deminitsiativi-burkovskiy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *