Одеський провайдер надавав доступ до пропагандистських ресурсів РФ усупереч забороні РНБО

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Зазначають, що підприємство не здійснило блокування контенту країни-агресора попри заборону РНБО. Співробітники компанії налаштовували користувачам обладнання так, щоби ті могли отримувати безкоштовний доступ до телебачення та інтернет-ресурсів Росії та тимчасово окупованих територій. Підключення такої послуги коштувало 3 тис. грн і 250 грн щомісячної абонплати.

"Компанія з 2016 року і до цього часу брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для державних установ та військових частин Одещини", – зазначили в ОГПУ.

Правоохоронці здійснили обшуки за місцями розташування обладнання та в офісі підприємства. Унаслідок цього в компанії було вилучено телекомунікаційні прилади та проведено фіксування трафіку. Також під час обшуку виявили пристрій, за допомогою якого забезпечували бездротовий обмін даними з Придністров’ям.

Досудове розслідування проводиться за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційної діяльності (ст. 27, ч. 2 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1 ККУ).

15 грудня на Запоріжжі викрили ексголову Пологівської райради Сергія Калашника, який підлаштував під окупантів заводи харчової та хімічної промисловості.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/odeskiy-provayder-nadavav-dostup-do-propagandistskikh-resursiv-rf-usuperech-zaboroni-rnbo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *