“Легалізація зґвалтувань, убивств і мародерств”: Подоляк про рішення РФ не карати за злочини в Україні

Про це Подоляк написав у Twitter.

При цьому радни голови ОП назвав такі злочини "основними інструментами російської держави".

"Зняття держдумою РФ відповідальності за злочини на окупованих територіях, що були здійснені "в інтересах Росії", – це фактична легалізація мародерств, зґвалтувань і вбивств як основних інструментів російської держави. Тепер розумієте, навіщо потрібен міжнародний спецтрибунал?" – написав Подоляк.

Зняття Держдумою Рф відповідальності за злочини на окупованих територіях, що були здійснені «в інтересах Росії», – це фактична легалізація мародерств, зґвалтувань і вбивств як основних інструментів російської держави. Тепер розумієте, навіщо потрібен міжнародний спецтрибунал?
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) December 15, 2022

Раніше, 13 грудня, держдума РФ схвалила у першому читанні законопроєкт про скасування кримінальної відповідальності за злочини, вчинені на окупованих територіях України "для захисту інтересів Росії".
Президент Володимир Зеленський розповів Європарламенту про воєнні злочини РФ і закликав збільшити зусилля щодо створення спецтрибуналу.
США опрацьовують ініціативу створення спецтрибуналу для РФ під егідою ООН.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/legalizatsiya-zgvaltuvan-ubivstv-i-maroderstv-podolyak-pro-rishennya-rf-ne-karati-za-zlochini-v-ukraini

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *