Тримали за ґратами незгодних із окупацією: ДБР затримало чотирьох херсонських колаборантів

Про це повідомили на сайті Державного бюро розслідувань.

Стало відомо ДБР почало документувати цих колаборантів, як і багатьох інших, ще до визволення міста Збройними силами України. Вже після звільнення міста ДБР провело комплекс оперативно-розшукових заходів для уточнення місця знаходження зазначених осіб та затримало їх.

"Після захоплення Херсону російськими військами працівники колонії погодилися працювати у незаконно створений РФ орган виконання покарань – "Северная исправительная колония №90". Вони вірно виконували усі вказівки представників окупантів та утримували за ґратами українців, не згодних із російською окупацією", – йдеться у дописі.

Повідомляється, що досудове слідство триває, встановлюються спільники та інші особи, які можуть бути причетні до вищезазначеної колабораційної діяльності. Кримінальне провадження розпочато за статтею державної зради, вчиненій в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, СБУ затримала в Одесі агента Росії, який намагався розвідати розміщення українських протикорабельних ракетних комплексів "Нептун" для подальшої передачі ворогу
8 грудня правоохоронці викрили на Херсонщині трьох колаборанток, які добровільно вступили до створеного російськими загарбниками "головного управління МВС Херсонської області".
9 грудня також повідомлялося, що Служба безпеки України зібрала неспростовні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності.
Також служба безпеки викрила поплічника військових РФ: колишній працівник електромереж Донецької області від’єднав від живлення Лиман та направив енергію на потреби окупантів.  
9 грудня стало відомо, що колаборантів з Бердянська, які працювали в українських правоохоронних органах, судитимуть за держзраду. Зловмисники влаштовували облави на патріотів і видавали дані про колег окупантам.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

https://espreso.tv/trimali-za-gratami-nezgodnikh-iz-okupatsieyu-dbr-zatrimalo-chotirokh-khersonskikh-kolaborantiv

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *