У Києві встановили новорічну ялинку незламності

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Цьогоріч ялинка штучна й 12 метрів заввишки. Прикрасять її енергоощадними гірляндами, які світитимуться у спеціально визначені години від генератора. Поруч із генератором облаштують пункти для підзарядки гаджетів.

“Розмістимо їх в цікавому наметі, залишу поки інтригою, в якому саме”, – написав Кличко.

Крім гірлянд, новорічне дерево прикрасять іграшками минулих років, а саме близько тисячею куль синіх і жовтих кольорів. Також серед прикрас будуть білі голуби. Верхівку головної ялинки вінчатиме герб України.

“Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, що допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни”, – зазначив мер столиці.

Також він нагадав, що цьогорічну ялинку встановлюють і прикрашають коштом меценатів і бізнесу. Генератор теж надали благодійники. Місто коштів не витрачає.

“Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків та атракціонів на Софійській площі цьогоріч не буде”, – наголосив Кличко.

9 листопада на сайті Київської міськради з’явилася петиція з проханням не встановлювати новорічну ялинку в центрі столиці.
18 листопада у КМДА заявили, що схильні поставити ялинку, не зважаючи на петицію, проте перед тим міська влада планувала порадитись з військовими.
29 листопада в Yasno заявили, що головна новорічна ялинка в Києві буде “максимально енерговідповідальною” – буде без ілюмінацій і гірлянд.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/u-kievi-vstanovili-novorichnu-yalinku-nezlamnosti

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *