Священник шиє іграшки, щоб зібрати гроші для ЗСУ: як та чим духівники з Черкас допомагають армії (Відео)

Отець Ігор із сином Дмитром, теж священником, допомагають військовим від початку бойових дій на Донбасі

Щоранку отець Ігор молиться у храмі. Світла в цей час зазвичай немає, а свічок, щоб читати – недостатньо, тож вмикає лампу від павербанка.

Ці іграшки отець Ігор робить сам. Шиє вдома, у церкві не можна, до храму приносить готовими. Їх забирають віряни за добровільний внесок у скриньку на потреби ЗСУ.

“Іграшок же дуже багато, а ця іграшка, в яку з молитвою вкладаю душу, вона зігріває душу людини”, – переконує Ігор Ярославський.

Техніку виготовлення іграшок із панчіх та поролону підгледів в інтернеті і почав тренуватися.

Священник зізнається: спочатку виходило не дуже, але після кількох спроб та молитов справа пішла.

Отець Ігор шиє іграшки вже кілька місяців. Поролонових чоловічків та звірів виробив уже до пів сотні. Коли сідає за роботу – ніколи не знає, якою вийде іграшка. Каже, все вирішує випадок та натхнення. За весь час жодна цяцька не повторилася.

Один з гномиків – борода зроблена із ниток, годинник із ґудзика, а сам він наповнений крупою, щоб не падав.

Іграшки так припали до душі вірянам, що ті вже почали їх замовляти.

Кошти, які містяни покладуть до скриньки, підуть на потреби військових. Отець Ігор із сином Дмитром, теж священником, допомагають військовим від початку бойових дій на Донбасі. За цей час відправляли різні корисні речі, найбільші покупки – вже цього року – дві автівки для ЗСУ. Гроші збирають у церкві та через соцмережі. Двічі і самі їздили на Схід з благодійним вантажем. Нині утеплюють військових на зиму.

“У храмі проходить така акція – “зігрій воїна”, допомагаємо теплими речами, на превеликий жаль, їх не вистачає. Купляємо берці, бушлати, штани, фліски, термобілизну, шапки, таким чином допомагаємо бійцям”, – розповідає священник Дмитро.

До волонтерства долучились багато священників Православної церкви України – каже митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Ще частина – пішли в капелани. Каже, церква могла б більше допомагати військовим, якби не московський патріархат, який займає багато українських храмів.

“Імперія зла під прикриттям православ’я, і які б метаморфози не відбувались з цією імперією, царська росія, потім радянська, мета залишалась та ж сама – тримати в покорі народ і за допомогою цієї церкви”, – пояснює митрополит Черкаський і Чигиринський владика Іоан.

В очікуванні розширення єдиної церкви України й отець Ігор, а поки що робить – що в силах. Придбати його дивовижні іграшки можна у храмі Миколи Чудотворця.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: Зігріти бійців на передовій: у Львові збирають банки з-під консерви для виготовлення окопних свічок

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *