Подарунок на Миколая: ЗСУ майже 20 разів вдарили по кублах окупантів – Генштаб (Відео)

Через значні втрати росіяни загарбують лікарні на Луганщині

Протягом 299-ї доби повномасштабного російського вторгнення ворог завдав одного ракетного удару і здійснив близько 10 обстрілів із РСЗВ. російські окупанти застосували 28 іранських ударних дронів “шахед-136”, 23 з яких збили Сили оборони. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Від ворожих ударів постраждала цивільна інфраструктура та мирне населення, повідомили у війську.

За оперативним зведенням, 19 грудня обстановка така:

  • На Волинському та Поліському напрямках без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.
  • На Слобожанському напрямку ворог обстріляв з артилерії наші позиції в районах н. п. Стрілеча, Глибоке, Вовчанськ та Дворічна Харківської обл.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках противник стріляв по районах Котлярівки, Крохмального і Берестового Харківської обл. та Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Червонопопівки і Діброви на Луганщині.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник продовжує вести штурмові дії, здійснив обстріли з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії по наших позиціях в районах 25-ти населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької обл.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти не припиняють обстріли з усього спектра артилерії районів н. п. Темирівка, Червоне, Малі Щербаки і Плавні Запорізької обл. та м. Херсон, де знову постраждала цивільна інфраструктура та мирні громадяни.

Як повідомили в Генштабі, через значні втрати загарбники перепрофілюють лікарні на тимчасово окупованих територіях Луганщини у військові шпиталі. При цьому місцевому населенню в обслуговуванні відмовляють.

ЗСУ діляться гарними новинами: напередодні поблизу Бердянська, Токмака та Пологів Запорізької обл. знищено склад боєприпасів, близько 15 одиниць ворожої військової техніки, а ще поранено понад 150 російських окупантів.

“Українська авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та ОВТ і 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів загарбників”, – йдеться в оперативному зведенні.

Українська ППО в День святого Миколая збила два ворожих гелікоптери. Інформація щодо їх типу уточнюється.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за поточну добу уразили склад боєприпасів, 2 пункти управління та 2 райони зосередження живої сили противника.

Читайте також: Київ – це ціль номер один для масованих атак рф – Повітряні сили ЗСУ

Дивіться також відео за темою: ЗАЛУЖНИЙ ПОПЕРЕДИВ: НАСТУП УЗИМКУ? PATRIOT на підході | Хроніка 42-го тижня

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *