Як бійці 80-ї ОДШБр привітали з Днем святого Миколая дітей, батьки яких загинули на фронті – сюжет (Відео)

До найменших Миколаї-десантники навідалися додому, а дітям, які живуть в області чи за кордоном, подарунки передали поштою

У Львові дітей загиблих десантників привітали з Днем святого Миколая. З дітлахами зустрілися військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та подарували їм пам’ятні подарунки. Який сюрприз чекав на дітей захисників, які віддали життя за Україну, дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Серед купи святкових коробок свої подарунки шукають Максим та Катруся Жеребецькі. Їхній батько, десантник 80-ї десантно-штурмової бригади Тарас Жеребецький, загинув на сході, автомобіль, в якому їхав військовослужбовець, підірвався на ворожій міні 19 липня.

“Дуже тепло на душі, що пам’ятають нас. Навіть не стояло питання – йти чи не йти. Це дуже символічно і те, що їм подарувала такі кулони, яких буде тепер оберігати”, – розповіла вдова загиблого військовослужбовця ЗСУ Олеся Жеребецька.

Серед солодощів, канцелярії та іграшок дітям загиблих воїнів десантники передали через Миколая особливі подарунки. Срібні кулони та світшоти з шевроном і символікою бригади.

“Щороку, особливо з 2014-го, ми стараємося вітати діток наших загиблих Героїв з Днем святого Миколайчика. Цьогоріч приходили дітки, з якими ми дуже давно вже дружимо, і дітки, які прийшли вперше, і це дуже душевно, важливо. Це мало для них бути щось символічне, тематична і таке, що буде тільки в них, бо вони особливі, вони повинні пам’ятати і знати”, – наголосила військовослужбовиця 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Сніжана Стеценко.

Син загиблого військовослужбовця ЗСУ Дмитро Ільченко ствердив: “Це такий кулон і кофта. Тут десантно-штурмові війська, 80-та бригада. Десантник – це мій тато, вони завжди перші, сюди вони перші йдуть”.

Дмитро каже, кулон від десантників буде йому оберегом, адже це згадка про його тата, десантника Віктора Ільченка, який загинув у лютому на Херсонському напрямку.

“Дуже приємно, я щиро вдячна, що вони пам’ятають про чоловіка, діти дуже задоволені, бо тут є частинка його”, – підсумувала вова загиблого військовослужбовця ЗСУ Ліна Ільченко.

З Днем святого Миколая військові 80-ї десантно-штурмової бригади привітали всіх дітей загиблих у російсько-українській війні побратимів з 2014-го. Батько Данила загинув 7 років тому, поблизу міста Щастя на Луганщині. Тоді хлопчику було лише 4 місяці. До найменших Миколаї-десантники навідалися додому, а дітям, які живуть в області чи за кордоном, подарунки передали поштою.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: “Кримський міст на біс”: в “Укрпошті” презентували нову марку – подробиці

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: Від “Нептуна” до HIMARS: “Укрпошта” випустила нові марки “Зброя Перемоги”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *