Щоб обміняти медведчука на героїв-“азовців”, довелося змінити Кримінальний Кодекс – “Чесно”

медведчук досі залишається у списку нардепів на сайті Верховної Ради

Одного із лідерів забороненої проросійської партії опзж, кума путіна, підозрюваного в держзраді віктора медведчука, під час обміну прирівняли до військовополоненого. Про це розповів перший заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності ВР Андрій Осадчук, повідомляє рух “Чесно”.

За словами Осадчука, до Комітету влітку звернулися представники СБУ та ОГПУ щодо врегулювання обміну військовополоненими на рівні закону.

Члени комітету напрацювали внесення змін до низки кодексів України, які були ухвалені окремим законом наприкінці липня (№7436-д). Тож під час обміну держзрадника Медведчука обміняли на захисників “Азовсталі” за новою процедурою.

“Щодо медведчука – це гарний приклад співпраці правоохоронних органів і нашого комітету. Мова про врегулювання процедури обміну військовополонених і заручників, яка раніше взагалі не була визначена законодавчо. Раніше суддям та прокурорам доводилось робити якісь неймовірні процесуальні кульбіти”, – зазначив перший заступник Правоохоронного комітету.

“Я не з усіма запропонованими законодавчими змінами був згоден з академічної точки зору, але зараз не до університетських дискусій. Те, що затвердили, має право на життя і, головне, механізм спрацював”, – додав він.

У русі “Чесно” зауважили, що медведчук досі залишається у списку нардепів на сайті Верховної Ради. А Осадчук уточнив, що медведчук не є засудженим.

“Для осіб типу медведчука найкращою підставою позбавлення мандата було б набуття законної сили обвинувальним вироком щодо нього. Але розслідування складних справ потребує часу. Це ж не злодюжку спіймати за руку на вулиці на дрібній крадіжці. Тут все значно складніше. Для мене головне, що медведчука немає в залі Ради, а вироки свої він точно отримає”, – наголосив Осадчук.

Нагадаємо, Україна змогла повернути з російського полону низку захисників Маріуполя. Додому повернулася Катерина Поліщук, більш відома як “Пташка” з “Азовсталі, визволили з російського полону. Також, у рамках обміну полоненими до України повернулися командир полку “Азов” Денис “Редис” Прокопенко, Сергій “Волина” Волинський та Святослав “Калина” Паламар. В ході обміну полоненими визволили і медика Мар’яну Мамонову, яка на 9 місяці вагітності.

Як повідомляв 5.ua, Єрмак підтвердив інформацію, що українських військових-“азовців” було обміняно на кума путіна – віктора медведчука. П’ятеро командирів полку “Азов” перебуватимуть у Туреччині до кінця війни під протекцією Ердогана.

Серед 215 українських захисників, яких шляхом обміну було визволено з російського полону, були воїни, що пережили влаштований росіянами теракт в Оленівці

Після обміну опубліковано список усіх визволених з полону оборонців.

Дивіться також відео на тему: Обмін полоненими: Україна повернула 4 морпіхів та 2 цивільних

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *