У Польщі розслідують вибух “подарунка з України”, який отримав начальник поліції

Шимчик пояснив, чому не декларував зброю на кордоні

У Польщі розслідують вибух гранатомета, подарованого начальнику польської поліції Ярославу Шимчику українськими колегами. Про це пише “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

Розслідування класифікує подію як “неумисне спричинення вибуху, що загрожував життю багатьох людей”. Це формулювання передбачає до 5 років позбавлення волі.

Сам Ярослав Шимчик є постраждалим у справі й буде допитаний як свідок. Та не виключено, що під час розслідування на нього покладуть певну частку відповідальності за інцидент. Слідство, зокрема, з’ясовуватиме, наскільки дії поліції відповідали передбаченим процедурам після інциденту. Експерти з’ясовують причини, з яких подарований гранатомет міг вибухнути.

В інтерв’ю Rzeczpospolita Шимчик повторив, що отримав запевнення від української сторони про відсутність вибухових речовин у гранатометі й що це фактично металобрухт. Через це він навіть не декларував цей подарунок на кордоні.

“У нашому розумінні це була вже не зброя, а дві порожні труби гранатомета”, – пояснив він.

Начальник польської поліції сказав, що не бачить причини йти у відставку, якщо таке рішення не буде прийняте в МВС.

Нагадаємо, у Польщі, у приміщенні ГУ Нацполіції стався вибух у середу, 14 грудня. Як повідомляє МВС країни, це був один з подарунків, який отримав голова відомства під час робочого візиту в Україну за два дні до того.

Дивіться відео: Іспанія розслідує вибух в українському посольстві у Мадриді як теракт

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *