США планують виділити близько $45 млрд Україні та союзникам по НАТО – Reuters

Видання зазначає, що лідери Сенату та Палати представників націлені ухвалити законопроєкт та відправити його президенту Джо Байдену до кінця тижня

За інформацією ЗМІ, учасники переговорів у Конгресі США представили законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,7 трлн дол., з яких передбачається виділити 44,9 млрд дол. додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО. Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на Reuters.

“Загальний обсяг фінансування, запропонований у законопроєкті, перевищує приблизно 1,5 трлн дол., виділених у попередньому році”, – мовиться в повідомленні. 

“До законопроєкту включено 44,9 млрд дол. США у вигляді додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО”, – написали в Reuters.

Видання зазначає, що лідери Сенату та Палати представників США націлені ухвалити законопроєкт та відправити його президенту Джо Байдену до кінця тижня.

“Лідери Сенату та Палати представників США націлені ухвалити законопроєкт та відправити його президенту Джо Байдену до кінця тижня, щоб не допустити перебоїв у роботі уряду. Протягом кількох місяців демократи та республіканці сперечалися про те, скільки грошей має бути витрачено на військові та невійськові програми”, – розповіли в ЗМІ.

“Невдача з ухваленням законопроєкту може призвести до часткового призупинення роботи уряду США в суботу напередодні Різдва, і, можливо, до багатомісячного протистояння після того, як республіканці візьмуть під контроль Палату представників 3 січня. Учасники перегорів у Конгресі працювали протягом вихідних, щоб додати останні поправки в законопроєкт, який ще може бути змінений Палатою представників або Сенатом”, – підсумували в ЗМІ.

Читайте також: із США до України надійшла перша партія аварійно-ремонтного обладнання – посол.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

у Сенаті США пропонують визнати дії росії в Україні геноцидом – подробиці.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *