Південний фронт: у ЗСУ розповіли, що відбувається в напрямку Кінбурнської коси

Окупанти обстрілюють Нікопольщину з території ЗАЕС

Ситуація на півдні України складна, але її контролюють Сили оборони. Також залишається напруга на морському фронті, повідомила керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Про це пише УНІАН.

Вона розповіла, що відбувається в напрямку Кінбурнської коси.

“Ми продовжуємо виконувати вогневі завдання по позиціях ворога, вони продовжують там скупчуватись у нових для себе точках, але для нас всі ці точки відомі, ми продовжуємо їх накривати. Хоча вони мають туди підступи з суходолу і це продовжує їх підживлювати, але ми знаємо свою роботу і обов’язково доведемо її до логічного кінця”, – запевнила вона.

Гуменюк наголосила, що ситуація на південному фронті досить складна, але стабільно контролюється Силами оборони.

“Критичної активізації (ворога – ред.) не помічено, хоча терористи продовжують свою брудну роботу – обстрілюють Нікопольщину, мирне населення, яке завинило тим, що розташоване навпроти Запорізької АЕС. Також потерпає правобережжя, тому що продовжуються обстріли деокупованої Херсонщини, і там ситуація складна”, – сказала вона.

За словами Гуменюк, обстрілюючи Нікопольщину з території ЗАЕС, окупанти намагаються спровокувати ЗСУ на відкриття вогню.

“Ми маємо робити так свою роботу, щоб не зачепити об’єкт критичної інфраструктури, тому що Україна дотримується норм міжнародного гуманітарного права та законів ведення війни”, – сказала вона.

Кінбурнська коса, що розташована на північному заході Кінбурнського півострова між Чорним морем та Дніпровсько-Бузьким лиманом, – це єдина територія Миколаївщини, яка досі перебуває під контролем російських окупантів.

Читайте також: “Шум може створювати тільки море”: в ОК “Південь” розповіли про ситуацію на Кінбурнській косі

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: Таких сухопутних операцій ще ніхто не проводив: Богдан Буткевич про визволення Херсона

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *