Під час візиту до США Володимир Зеленський проситиме у Байдена ракети ATACMS – Politico (Відео)

Тим часом радник глави ОП Михайло Подоляк назвав головну мету візиту президента України до США

Під час візиту до США Володимир Зеленський проситиме у Байдена ракети ATACMS. Про це виданню Politico повідомили джерела. Також у списку бажаної зброї – новітні безпілотники Ґрей Іґл та Ріпер.

Вони дозволяють безперервно стежити за противником і наводити цілі на значних відстанях.

Досі Сполучені Штати категорично відмовлялися передавати Україні балістичні ракети ATACMS, адже радіус їхньої дії – 300 кілометрів. Відповідно, ними Україна зможе обстрілювати глибокий тил російських військ. Вашингтон побоюється, що це підштовхне Путіна застосувати ядерну зброю.

Тим часом радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі агенції Reuters назвав головну мету візиту президента України до США.

Насамперед – це прохання надати нам більше озброєння. Також Зеленський зможе показати американським політикам реальний масштаб війни і продемонструвати високий рівень довіри між Києвом і Вашингтоном. Це спростує пропаганду Кремля про втому від війни в Україні та послаблення американської допомоги – наголосив Подоляк.

Нагадаємо, новий пакет військової допомоги, про який буде оголошено під час зустрічі Байдена та Зеленського, сягне 1,8 мільярда доларів і буде містити ЗРК Patriot і високоточні бомби для винищувачів.

Як повідомляв 5.ua, у Білому домі офіційно підтвердили, що США передадуть Україні ракетну батарею Patriot.

Раніше сьогодні стало відомо, що президент України Володимир Зеленський вирушив до Вашингтону, де зустрінеться з Джозефом Байденом і виступить перед конгресом.

Дивіться відео за темою: Україна отримає ЗРК Patriot: Зеленський летить до США

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *