У Центрі досліджень енергетики оцінили, коли Київ повернеться до планових відключень

Також експерт зауважив, що буде добрим результатом

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко прокоментував, коли в Києві та регіоні повернуться до планових відключень. Про це повідомляє Медіацентр “Україна – “Укрінформ”.

“Декілька істотних пошкоджень призвели до того, що Київ, і без того досить дефіцитний регіон з точки зору поставок електроенергії, опинився у вкрай складному становищі як з точки зору доставки до нього електрики, так і з точки зору розповсюдження її всередині Києва і області. Тривають роботи з відновлення, але, враховуючи характер пошкоджень, я думаю, що киянам слід готуватися до того, що наступні щонайменше 2-3 тижні наявність електрики протягом 4-6 годин в будинку – це добра новина”, – розповів Харченко.

Також експерт зауважив, що буде добрим результатом.

“Я думаю, що протягом щонайбільше півтора тижня, може, і за тиждень, ми повернемось до планових відключень, в тому числі, у Києві та регіоні. Але ці відключення не будуть комфортними. У кращому випадку 10 годин на добу буде наявність електрики, і 14 годин – відсутність. Це буде добрим результатом. З іншого боку, до нас їде велика кількість обладнання. Сподіваюся, що мобільна генерація з’явиться доволі швидко, для того робиться все можливе”, – підсумував Харченко. 

Як повідомляв 5.UA, до Нового року московія хоче залишити українців без світла – Шмигаль.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: ракети та “шахеди” в росіян ще є, треба готуватися до тривалого усунення наслідків – Гуменюк.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *