Закликав отримувати російські паспорти: СБУ оголосила в розшук колишнього нардепа від “партії регіонів” (Відео)

За даними “Української правди”, йдеться про Дмитра Святаша

Закликав отримувати російські паспорти, за це обіцяв списати кредити. Слідчі повідомили про підозру колишньому нардепу Харківського осередку “партії регіонів”.

За даними “Української правди”, йдеться про Дмитра Святаша. Після початку великої війни фігурант підтримував московію та виправдовував захоплення частини територій на сході та півдні України. У серпні цього року колишній народний обранець опублікував пропагандистський допис у фейсбуці. Підозрюваному загрожує до п’яти років за ґратами. Його оголосили в розшук. Нині зловмисник переховується в рф.

“У дописі він стверджував, що українське населення на захоплених територіях позитивно ставиться до окупантів, повторював російську пропаганду про нібито забезпечення мешканців системною гуманітарною допомогою, відновлення зруйнованих населених пунктів та впровадження російських стандартів соціального забезпечення. Крім того, підозрюваний переконував мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей у можливості отримати списання кредитних боргів. Для цього їм необхідно “проявити свою громадянську позицію” та отримати російські паспорти”, – сказали в Генеральній прокуратурі.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/SBUkr/6333″]

Нагадаємо, наводили ворожі ракети на пологові будинки й школи Донеччини. Служба безпеки затримала поплічників окупантів, які позначали енергопідстанції та соціальні об’єкти, зокрема і студентські гуртожитки.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою.

Читайте також: Продалася за 50 тисяч рублів: на Харківщині затримали експоліцейську за співпрацю з рашистами

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *