“У нас на цьому акцент – і це дає результат”: сержант Погребиський назвав фішки ЗСУ, що роблять нашу армію унікальною (Відео)

Сержант – це дуже важлива ланка. В армії рф сержант – це той, хто довго служить. У нас – “намісник” офіцера

У програмі  “Час: Онлайн”  на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та сержант ЗСУ, десантник 46-ї ОДШБр, депутат Київради Олександр Погребиський обговорили, що є особливостями ЗСУ, які роблять українську армію унікальною. 

Погребиський говорить, що однією з особливостей ЗСУ, що робить нашу армію потужною, є інститут сержантства.

“У радянській армії і нині в російській, сержант – це людина, яка нібито трошки краща за інших, але, по суті, є рядовим для офіцера, хіба має менше “зальотів” і більш відповідальна – і все на цьому. Сержант просто як “передатчик” офіцера, який може транслювати якісь відповідні накази. І, може, отримує трохи більшу зарплату”, – пояснює Погребиський.

“Якщо ми говоримо про солдатів у ЗСУ і армії НАТО, то тут сержант – це людина, яка працює з командирами відділень – найнижчою ланкою в будь-якому підрозділі, працює з головними сержантами взводів. Сержант – це лідер, не призначений офіцером лідер, а по своїй суті лідер, який своє лідерство доводить в бою, в підготовці, в навчанні. І солдати, які проходять службу, вони це лідерство бачать, тому в них не виникає жодних запитань. І сержант – це людина, яка може вести за собою в бою частини підрозділів, мотивує їх і показує своїм прикладом, як виконувати те чи інше завдання. У тилу саме сержант відповідає за бойову підготовку і навчання підрозділу. Тобто сержант – це скелет, на якому тримається вся сила і структура підрозділу. Тому офіцери більш зайняті бюрократичними процесами, пов’язані з обліком особового складу, майна, підготовкою планів наступу, картами, і, відповідно, й на позиціях офіцери керують процесом, наприклад, командир роти відстежує, щоб усі його взводи виконували ті задачі, які на них поставлені. А сержанти в окопах відповідають за конкретні дії тих чи інших підрозділів, за мотивацію конкретних солдатів виходити і виконувати завдання. Вони власним прикладом показують це, вони ведуть за собою людей. Тобто в офіцера і в сержанта різні ділянки відповідальності”, – пояснює армієць.  

Погребиський додає, що ще одне, що вирізняє ЗСУ з-поміж інших армій, – це те, що армійці взаємозамінні і універсальні солдати.

“У нас постійне навчання. Якщо в нас є пауза між виконанням бойових задач, це постійне навчання – зброя, особовий склад, тактична медицина, інженерна підготовка – і всі всьому навчаються. У нас акцент робиться на тому, що солдат має вміти абсолютно все. Бо всі мають бути взаємозамінні. Якщо, не дай Боже, когось поранило, того ж самого кулеметника, то людина, яка найближче від нього, має взяти кулемет і продовжити виконання поставлених задач. У нас акцент на цьому зроблений, і це дає свій результат. Я пишаюся своєю бригадою. І так, може, у нас є певна конкуренція між бригадами ДШВ, коли десь хтось раніше звільнив від рашистів якийсь населений пункт, але це абсолютно здорова конкуренція. Я пишаюся, що моя бригада виконала бойове завдання по півдню і що ми отримали бойовий прапор”, – пояснює армієць.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з десантником 46-ї ОДШБр, депутатом Київради Олександром Погребиським:

Читайте також: Мільйон за 4 дні та підтримка від Залужного: “5 канал” продовжує збирати гроші на зв’язок для ЗСУ, продаючи календар

Дивіться також відео: Сержанти – це міцний клей, який із різних солдатів створює бойовий підрозділ – Юрій Кочевенко

Головні новости  дня без спаму і реклами! Друзі, підпишіться на  “5 канал” в Telegram. Хвилина – і в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *