російські активи, арештовані в США, передадуть на допомогу Україні – голосування Сенату (Відео)

Поправка Грема дозволить “полегшити тягар американських платників податків”

Арештовані в США російські гроші й нерухомість передадуть Україні – за це одноголосно проголосували сенатори. Про це повідомив член Палати представників Том Маліновський, пише “24 канал”.

“Сенат щойно схвалив законопроєкт про використання конфіскованих російських активів для допомоги Україні”, – написав він.

Як повідомляється, Сенат проголосував за поправку республіканця Ліндсі Грема до закону про фінансування американського уряду, зокрема у частині про конфіскацію активів російських олігархів. Ця поправка дозволить передати Україні заарештовані статки олігархів або інших підсанкційних суб’єктів.

Сам Ліндсі Грем прокоментував, що його поправка дозволить “полегшити тягар американських платників податків”.

Довідка: поправка Ліндсі Грема передбачає запровадження нових процедур, які дозволять конфіскувати активи, набуті злочинним шляхом. Далі ці активи передаватимуть на допомогу Україні. Строк дії закону – 3 роки. Власники конфіскованих активів зможуть оскаржити рішення про конфіскацію в суді.

Нагадаємо, раніше голова МЗС Швеції анонсував рекордний пакет допомоги для України – з ППО, зимовою формою та 270 млн євро.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Вантажівки Leyland DAF: свого часу слугували в армії Королеви Британії, а тепер допомагають ЗСУ

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *