“Жити, коли забрали світ” – документальний фільм про чоловіків, які через війну втратили найдорожче (Відео)

У столичному кінотеатрі показали прем’єру стрічки

“Жити, коли забрали світ” – історія про двох чоловіків, у яких війна забрала найцінніше – дружин, дітей та онуків. Українці зняли документальний фільм та розказали реальні історії, щоби трагічні смерті не залишилися просто статистикою.

Так рятували людей з Ірпеня. Того дня на порятунок біля зруйнованого мосту чекала й родина Сергія. Та вони не встигли добігти до жовтого автобуса, неподалік від них розірвалася російська міна. Загинули дружина Сергія та двоє дітей. Тоді чоловік був у матері, яка тяжко захворіла. Фото загиблої родини побачив у новинах.

“У цей час з’явилася перша світлина, по якій я вже упізнав тіла своїх дітей. Там були деякі речі”, – згадує герой документального фільму Сергій Перебийніс.

Сергій говорить, що російські військові знали, куди стріляють, і вони мали інформацію про евакуацію мирних жителів:

“Ми розуміємо, як падали ці міни. Тобто спочатку вони не змогли попасти влучно. І дроном корегували вогонь, щоб попасти і вбити якомога більше цивільних”.

А родина Ободзінських трагічно загинула у власному будинку на Житомирщині. Туди впали російські авіабомби. Шансів вижити просто не було, дім зруйнували вщент. Загинули дружина, син Володимир, донька Іванка та онуки-двійнята Денис і Ніколь, яким було лише рік.

“Дві авіабомби було скинуто. ФАБ-500… авіабомби по 500 кілограмів. Хоча у нас там просто мирна, нічого не було, ніяких воєнних об’єктів нічого”, – наголошує Володимир.

24 лютого чоловік востаннє бачився з родиною. Поїхав на роботу, а повернувся вже на похорон.

“Хотілося всіх обнять… попросить вибачення, що їх не вивіз”, – плаче чоловік.

Ці дві історії стали основною сюжетною лінією документального фільму “Жити, коли забрали світ”. У столичному кінотеатрі показали прем’єру стрічки. Авторка картини Діана Жвінкліс говорить, що чоловіки, попри все, продовжують жити та допомагати іншим українцям, чим показують незламність нашого народу.

“Вони зараз залишилися умовно сам на сам зі своїм болем. Вони допомагають іншим людям, вони волонтерять. Володимир возить харчі діткам малозабезпеченим. Він говорить про те, що в нього зараз, на жаль, через росіян немає кому допомогти, немає кого потішити. Своїх однорічних онуків чи дітей”, – зауважує авторка документального фільму Діана Жвінкліс.

Цей фільм показує, що трагічні смерті не повинні залишитися просто статистикою і росіяни мають понести покарання за звірства на українській землі.

Віталій Залевський, Валентин Стрєльцов, “5 канал”

Читайте також: “Не можна здаватись”: як пройшов творчий вечір Ади Роговцевої та показ фільму “Вітер зі Сходу”

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: ПАЛЯНИЦЯ. Як українська жінка помстилася російським окупантам

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *