ЗСУ чекають на нові “іграшки”, у Мелітополі вибухають фсбшники, а на росії – горить: як минув 333-й день повномасштабної війни (Відео)

Підтримка України для подальшої перемоги має тривати

За все доведеться відповісти. Усі заяви кремлівського карлика про те, що буцімто москва не хоче нарощувати темп так званої спецоперації і уникає невиправданих втрат – це бажання уникнути відповідальності та виправдати себе перед внутрішньою авдиторією, яка сама дедалі більше втрачає через російську агресію. Про це заявили аналітики Американського інституту вивчення війни. А путін тим часом,і надалі публічно твердить, що не відмовляється від переговорів.

Насправді ж путін не відмовляється лише від одного – повторного наступу. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Каже, що запрошення до перемов – це спроба виграти час на підготовку.

“Те, що відбувається за столом переговорів – завжди пов’язане з подіями на полі бою”, – зауважив Столтенберг.

Наголосив, що підтримка України для подальшої перемоги має тривати. Шлях до перемоги складається з тисяч кроків. Після розмови з Байденом та зустрічі дорогою із президентом Польщі Зеленський повернувся до Києва. Про це повідомив у новому зверненні.

“Добрий ранок усім, бажаю усім здоров’я, чуєте, у нас вже працюють телефони. Я в кабінеті. Працюємо заради перемоги, всім гарного дня, всіх переможемо”, – повідомив Зеленський.

Щоб перемогти ворога, потрібна не кількість, а фаховість. Українських новобранців навчають не лише в українських тренувальних центрах, а й за кордоном. Як відпрацьовують навички зимових операцій та бойових стрільб на британських полігонах спільно з британськими військовими, показало тамтешнє міністерство оборони.

Що більше тренованих захисників, то більше загарбників вляжуться в труни. За минулу добу ліквідовані ще понад пів тисячі окупантів, також знищено ще 2 російські танки, 5 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, 1 реактивну систему залпового вогню та 7 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 5 ворожих безпілотників.

Нові втрати і в тилу ворога. В Мелітополі невдалий день для двох працівників фсб. Як повідомляють кремлівські військові пропагандисти, окупантів підірвали в автівці, радіокерованою бомбою. Один у тяжкому стані, в іншого – вибухова ампутація кінцівок.

росія і далі втрачатиме усюди – і на своїй території також. У ніч проти п’ятниці в москві зайнялося на території військової частини. В іншій частині російської столиці спалахнув гуртожиток омонівців. А в саратовській області – невідомі пожбурили коктейль Молотова в будівлю місцевого військкомату.

Десь невідомі добродії підривають роботу ворожої країни зсередини, але саме на передовій відбувається найголовніше: щоденне і поступове визволення української землі. Бійці, які тримають фронт на Донеччині, дізнаються новини. І про візит Зеленського до США, і про нові партії зброї, яка незабаром посилить ЗСУ. Впевнені, що будь-яка допомога світу вплине і вже впливає на ситуацію на полі бою.

“Чим більше “іграшок” важких, тим скорше закінчиться війна. Можна сказати, що саме зараз на фронті важка техніка і артилерія вирішують бойові завдання. Автомат це так, для самозахисту. Артилерія велике значення має”, – зауважив військовослужбовець ЗСУ Тарас.

Військовослужбовець ЗСУ ствердив: “Якби не волонтери – ми б багато чого б зараз не мали. І так само як наші закордонні партнери, які нам дуже сильно допомагають. І зброєю, і гуманітарною допомогою”.

“Чим більше допомоги – тим нам легше буде перемогти. І те, що світ нам допомагає – ми це відчуваємо. І ця допомога надихає у боротьбі. Ми боремося за свою землю, у мене вдома троє дітей. Двоє вже більш дорослих, один маленький. І я сюди прийшов по своїй волі, тому що я захищаю свою країну. І ми переможемо обов’язково”, – підсумував військовослужбовець ЗСУ Микола.

ЗСУ вогнем і залізом чавлять окупантів на передовій. А десь у Криму з’являються маленькі натяки. Що рано чи пізно синьо-жовтий стяг повернеться. В кожен куточок українського півострова.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: США найближчим часом розпочнуть навчання українських військових на системах Patriot – ЗМІ.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: що відомо про новий пакет військової допомоги від США.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *