Допомагати озброєнням Росії, окрім Ірану, готова і Північна Корея, – військовий експерт Світан

Про це він розповів в етері Еспресо.

Військовий експерт прокоментував, які країни та якою зброєю можуть надавати допомогу РФ.

“Зараз Іран є болючою точкою у світовій політиці, яка підтримує озброєнням Росію. Між цими країнами є певні домовленості, що Іран за таку підтримку отримує ядерні та військові технології від Росії. В основному це будуть Shahed, а також балістичні ракети типу Fateh-110. А ракети Zolfaghar з дальністю у 700 км навряд чи будуть надаватися Іраном, тому що є певна угода по ядерному роззброєнню, за якою Тегеран не може передавати або продавати ракети дальністю понад 300 км. Відповідно, для передачі Росії підходять ракети Fateh-110”, – зауважив експерт.

Роман Світан додав, що також ще може допомагати озброєнням Росії й Північна Корея, яка є сателітом Китаю.

“Скоріш за все через Китай Північна Корея отримає дозвіл на передачу росіянам певних видів озброєння, і це можуть бути боєприпаси для артилерії та РСЗВ, яких не вистачає російській армії. Російський обороно-промисловий комплекс (ОПК – ред.) не може впоратися навіть з витратами боєприпасів  на добу, тому що ОПК РФ може виробляти близько 4-5 тисяч снарядів за добу, а витрачають кожного дня по 15-20 тисяч. Відповідно, росіяни шукають шляхи для збільшення постачання боєприпасів. Однак, у Північній Кореї є певні складські запаси боєприпасів, але ж їх не так багато, як здається. Тому, може бути один з варіантів – постачання через Північну Корею китайських боєприпасів, саме за цим треба буде уважно слідкувати світовій спільноті”, – підкреслив Світан.

19 грудня росіяни атакували Україну дронами з нової партії, Володимир Зеленський зауважив, що Росія отримала від Ірану 250 нових БПЛА.
23 грудня ізраїльська розвідка Моссад попередила, що Іран збільшить постачання зброї до РФ
24 грудня начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов  повідомив, що РФ купила в Ірану 1700 дронів, 540 вона вже використала проти України

Стежте за подіями в Україні та світу разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/dopomagati-ozbroennyam-rosii-okrim-iranu-gotova-i-pivnichna-koreya-viyskoviy-ekspert-svitan

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *