російських диверсантів, які катували людей на Харківщині, засудили до 11 років ув’язнення (Відео)

Ворожу групу знешкодили під час бойової операції у жовтні цього року

11 років позбавлення волі присудили російським окупантам, які катували українців на Харківщині. Про це повідомляє СБУ, передає “5 канал”.

За даними слідчих, на початку вересня цього року під час окупації Ізюмського району двоє найманців приватної військової компанії “Редут” та двоє окупантів із бригади, яка підпорядкована російському гру взяли в полон трьох українців, які після 2014-го були учасниками АТО. Кожного з ув’язнених тримали в ямі на базі відпочинку “Світло шахтаря”. Українців катували: надягали на руки пластикові стяжки, на голову – мішки і погрожували вбивством.

“За матеріалами СБУ до 11 років тюрми засуджено учасників російської дрг, які викрадали людей на Харківщині. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини чотирьох учасників російської диверсійно-розвідувальної групи, які вчиняли воєнні злочини у Харківській області. Контррозвідники СБУ разом із спецпризначенцями ЦСО “А” знешкодили ворожу групу під час бойової операції у жовтні цього року. На підставі зібраних доказів суд визнав фігурантів винними за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України”, – повідомив прессекретар СБУ Артем Дехтяренко.

Як повідомляв 5.UA, в Україні викрили агентурну мережу головного управління генштабу рф – нею курував нардеп Андрій Деркач.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: СБУ викрила російську агентурну мережу, до якої входив український нардеп.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *