“Вони боролися за нас – ми боремося за них”: як родичі бійців “Азова” влаштували акцію у Києві – сюжет (Відео)

Учасники тримали плакати з написами “Поверніть Азов”

“Вони боролися за нас, ми боремося за них”. Під таким гаслом у Києві провели акцію-перформанс “Різдво у полоні”. Через повномасштабну війну сотні українських родин зустрічатимуть Різдво без своїх рідних. Родичі бранців вирішили нагадати світові про героїв, які захищали Україну від російських терористів, а нині – опинилися у руках ворога.

Так розпочався перформанс родичів військовополонених бійців “Азова”. На одному столі стоять святкові страви, а за іншим сидять чоловіки у військовій формі, які символізують полонених українців. Якби не велика війна, вони відзначали б різдвяні дні вдома з сім’ями. Але зараз сотні “азовців” у російському полоні. Востаннє Світлана Логоша говорила зі своїм сином по телефону у травні. Після цього зв’язку не було.

“Різдво – сімейне свято. І, хоча б відчуття, того, що він розуміє, що ми про нього думаємо, що ми його чекаємо”, – каже мати військовополоненого бійця полку “Азов” Світлана Логоша.

Син Людмили Суботіної загинув, захищаючи завод “Азовсталь”, а його дружину забрали в полон до росії. Людмила дізналася про те, що вона жива – від звільнених бійців.

“Ми чекаємо, чекаємо дітей. Вболіваємо за всіх, не тільки за своїх. Тому що багато горя принесла ця війна. Хочеться звертатися і кричати на весь світ”, – зауважила мати загиблого бійця полку “Азов” Людмила Суботіна.

Учасники тримали плакати з написами “Поверніть Азов”, “Вони боролися за нас – ми боремося за них”, “Життя має значення”. Рідні вірять, що полоненні повернуться додому, і просять українців помолитися за них у різдвяні свята.

“Різдво. А наші полоненні в полоні. І нам не до Різдва. У нас на очах сльози. Ми ждемо їх! Молимося. У молитві ждемо військовополонених додому”, – запевнила мати військовополоненого бійця полку “Азов” Тетяна.

Мати військовополоненого бійця полку “Азов” Світлана Кравченко наголосив: “Наші герої обов’язково повернуться! Вони пройшли таке пекло. Я вважаю, що вони обов’язково повернуться додому. Ми їх дуже-дуже чекаємо”.

Провели акцію, щоби ще раз нагадати українцям та світові про нескорених бійців, які захищали Україну від рашистів.

“Більше 700 бійців полку “Азов” досі перебувають у полоні. Обміни саме по “Азову” йдуть дуже погано, чесно кажучи. І тому, ми хочемо, щоб суспільство не забувало”, – підсумував співорганізатор акції, батько військовополоненого бійця полку “Азов” Євген Сухаріков.

Родини об’єднала спільна біда і вони просять усю міжнародну спільноту підтримати їх у боротьбі за життя рідних.

Віталій Залевський, Валентин Стрєльцов, “5 канал”

Нагадаємо, визволені з полону захисники “Азовсталі” зустрілися із своїми родинами в Туреччині.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: пресконференція полку “Азов”.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *