Фронтмен рок-гурту “Друже Музико” став вчителем року 2022: що про нього відомо – сюжет (Відео)

Його заняття цікаві не лише для школярів

В Україні обрали вчителя року. Ним став викладач мистецтва одеського ліцею Максим Трубніков. Чоловік уже понад 10 років поєднує власну музичну діяльність та педагогіку. А також займається патріотичним вихованням молоді. З ним познайомилася журналістка “5 каналу”.

Вихованці ліцею репетирують новорічні привітання для німецької школи, яка допомагає їхньому закладу. Керує процесом викладач мистецтва – Максим Трубніков, який у всеукраїнському конкурсі став учителем року.

“Кожного року Міністерство освіти визначає номінації, з яких предметів вчителі беруть участь у конкурсі, номінації повторюються або один раз на три роки, а деякі один раз на 5 років”, – сказав директор одеського ліцею №10 Сергій Копач.

Чоловік учителює понад 20 років. Навчальну програму педагог перероблює на сучасний манер, аби зацікавити учнів. Це йому легко вдається, адже сам – професійний музикант.

“Починаючи від розпівочок привітальних, які я пишу в сучасних, цікавих стилях, беручи рок-н-рол, джаз, що одразу підіймає настрій дитині, тобто дитина вже з радістю на урок мистецтва до мене і намагаюся, щоб протягом уроку дитина була зацікавлена, жодного просідання, жодного бажання заснути чи покинути аудиторію”, – розповів вчитель мистецтва Максим Трубніков.

Останнім часом учителеві доводиться записувати відео-уроки. Ліцей, де викладає пан Максим, через війну на дистанційному навчанні. Але школярі інколи приходять до викладача, щоб разом записати пісню чи зняти кліп. Вихованці ліцею кажуть, що люблять учителя за вміння закохувати у мистецтво.

“Ми бачимо його захоплення в його уроках, він, ми помічаємо, що йому дуже подобається, він дуже любить свою справу, роботу. Це такі уроки, про які кожен може тільки мріяти, чесно вам кажу, він так легко подає нам матеріал, всю інформацію, що кожен все зрозумів”, – розповідає учениця 11 класу Вікторія Вєєтєва.

Його заняття цікаві не лише для школярів.

“Він на уроках використовує всі музичні інструменти, які в нього є, розповідає, я одного разу була присутня скраєчку, чула цей урок. Максим Валерійович розповідає про види мистецтва, бароко, ренесанс, співставляє з сучасністю, надихає дітей на розвиток в цьому плані, навіть старша донька сказала, що хотіла би навчатися мистецтву, вивчити його”, – наголосила мати двох учнів Тетяна Капура.

Водночас, викладач є волонтером та фронтменом українського рок-гурту “Друже Музико”. На сцені вони вже понад десяток років. Регулярно дають благодійні концерти як для переселенців, так і на передовій – їздять на лінії зіткнення та у місця дислокації військ.

“Своїми піснями ми підіймаємо історію України, традиції, тому гурт “Друже Музико” позиціонується як етно-драйв гурту, рок-гурт. 5 днів я в ліцеї, а в вільний час це концертна діяльність гурту “Друже Музико”, який не припиняється”, – зауважив вчитель мистецтва Максим Трубніков.

Підлітки добре знають його пісні. Кажуть, викладач вчить усього на своєму прикладі – від мистецтва до патріотизму.

“Він вчить нас не лише мистецтву чи етиці, він вчить нас бути людьми і любити свою країну перш за все”, – ствердила учениця Валерія Курдогло.

За перемогу у всеукраїнському конкурсі педагог отримав від мерії заохочення 10 тисяч гривень. Утім це для нього не єдиний конкурс – попереду інші змагання.

“Це своєрідний конкурс визнання кращий вчитель міста і там є щомісячна 50% від окладу премія, поки вчитель працює в школі. Я загадую таку перемогу для пана Максима”, – підсумувала директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Вчителювання та творчість педагог поєднує з волонтерством. Надихає на це підтримка учнів. Для них вчитель написав гімн школи.

Ольга Дунська, Одеса, “5 канал”

Читайте також: На соцвиплати та зарплати медикам і вчителям: мінфін США виділив Україні додатково $4,5 млрд

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Робота вчителів під дулами автоматів не може вважатися колаборацією, – освітній омбудсмен

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *